14. kolo
03.12.2023 15:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Enzo Fernández (© AFP)

Kritika padla na úrodnou půdu. Hrdina Fernández dovedl Chelsea k vítězství nad Brightonem

Chelsea ve 14. kole anglické Premier League o něco vylepšila náladu svých fanoušků, když si na Stamford Bridge poradila s Brightonem po výsledku 3:2. V gólovém utkání se stal hrdinou Blues Enzo Fernández, jenž vsítil své dvě premiérové branky v anglické lize. Před přestávkou byl sice po zbytečném faulu vyloučen Conor Gallagher a nabídl soupeři přesilovku, ta však zůstala využita jen částečně po zásahu ve formě hrajícího Joaa Pedra. Blues tak na domácím stadionu zdolali Seagulls až na čtvrtý pokus, předchozí tři vzájemná měření sil totiž vždy skončila bodovým ziskem hostů.

Manažer domácích Mauricio Pochettino byl po posledním ligovém výkonu svých svěřenců pořádně rozzlobený. Chelsea totiž padla na stadionu absencemi ovlivněného Newcastlu 1:4, což argentinský kouč označil za nejhorší výkon The Blues v ročníku. Londýňany nečekalo nic snadného ani proti Brightonu, který se v listopadu výkonnostně zvedl a v případě vítězství by se dostal na dostřel pohárovým pozicím.

Modří sice v úvodu nepůsobili zcela komfortně v kombinační hře, pomohli si však standardní situací. Po rohovém kopu z pravé strany se totiž v 17. minutě dostal k míči Benoit Badiashile, který ho okamžitě vracel přes hlavu zpět do malého vápna. Tam už si balon ve vzduchu našel Fernández, jenž jej poslal hlavičkou do sítě.

Téměř identická situace se navíc opakovala o čtyři minuty později. Tentokrát se v roli asistenta prezentoval Nicolas Jackson a úděl hráče zakončujícího hlavou převzal obránce Levi Colwill. Hosté se oklepali až ve 43. minutě, kdy se zjevil na hranici velkého vápna Facundo Buonanotte a zdařilým pokusem levačkou na zadní tyč vrátil svůj tým do hry. To následně umocnil i nevybíravý skluz Gallaghera, za nějž byl záložník Blues po druhé žluté kartě vyloučen.

Trochu klidu dodala domácím situace zhruba čtvrthodiny po změně stran, kdy se po rychlém brejku dral do zakončení Mychajlo Mudryk, kterého nedovoleně zastavil veterán James Milner. Po přezkumu rozhodčího u videa tak byl nařízen pokutový kop, jenž střelou doprostřed bezpečně proměnil Fernández.

Brighton, jehož hráči měli místy drtivou převahu v držení míče, se dočkal kontaktní branky až na začátku 10minutového nastavení druhé půle poté, co se ve vápně skvěle zorientoval Joao Pedro a svým čtvrtým gólem z posledních tří soutěžních zápasů snížil. To však bylo ze strany hostů vše, a to i navzdory dalšímu penaltovému přezkumu ze samotného závěru, který ovšem vyzněl lépe pro domácí, jelikož se nepotvrdilo Colwillovo zahrání rukou.

Chelsea tímto výsledkem alespoň částečně odčinila potupnou prohru s Newcastlem a získala plný bodový zisk. Program pro ni pokračuje již ve středu, kdy navštíví stadion Manchesteru United. Brighton ve vloženém kole přivítá tentýž den Brentford.

Autor: Livesport.cz / Martin Vilím

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele