38. kolo
19.05.2024 17:00 CET
1 : 2
(0:2)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Chris Wood (© AFP)

Opěrným bodem vítězství Nottinghamu Forest v Burnley byly dva góly Wooda

Nottingham udělal v závěrečném 38. kole Premier League poslední krok k záchraně, když zvítězil na půdě sestupujícího Burnley 2:1. Ústřední postavou zápasu se stal Novozélanďan Chris Wood, jenž se během úvodní čtvrthodiny postaral o oba góly The Tricky Trees. Na jeden z nich mu přihrával Anthony Elanga, přičemž po této ose skórovali hosté už pošesté v sezoně. Vícekrát se žádný z hráčů aktuálního ročníku soutěže na trefách jednoho konkrétního spoluhráče nepodílel.

Fotbalisté Burnley se po ročním působení v Premier League opět vraceli o úroveň níž. Závěr sezony nováčkovi nevyšel, když v posledních 10 utkáních zaznamenal kromě řady remíz pouze dvě výhry s kluby zespodu tabulky. Ani Nottingham v poslední době příliš nezářil a držel se těsně nad pásmem sestupu. V minulém kole navíc přišel o definitivní jistotu udržení v nadějně rozjetém duelu s Chelsea.

Za setrváním v nejvyšší anglické soutěži nasměroval hosty už ve druhé minutě Wood. Nejlepší střelec Forest dostal krásnou přihrávku od Elangy a v jednoduché pozici poslal míč do odkryté branky. O několik minut později přidal zkušený útočník druhý zářez, když střelu Ryana Yatese chytře tečoval do protipohybu gólmana. The Clarets toho dopředu v prvním dějství příliš nevymysleli. Z velké dálky to zkoušel Maxime Estéve, jeho dělovka však prosvištěla nad břevnem. Vedle letěl i pokus Zekiho Amdouniho v samotném závěru poločasu.

I na začátku druhého dějství byli nebezpečnější fotbalisté Nottinghamu. Zpoza pokutového území to zkoušel technicky Morgan Gibbs-White, gólman Arijanet Murič ovšem předvedl skvělý zákrok. Kosovský brankář se musel činit i proti štiplavému pokusu Murilla, který využil zajimavého signálu ze standardní situace. V 72. minutě měli domácí fanoušci konečně důvod k radosti zásluhou Joshe Cullena, jehož střelu nechytatelně tečoval jeden z bránících hráčů. Ještě lepší atmosféra mohla být na Turf Moor po ráně Jóhanna Berga Gudmundssona, spolehlivý zákrok si ovšem připsal Matz Sels.

Burnley tak zakončilo roční prvoligovou pouť domácí porážkou. Nottingham nakonec i přes bodový odpočet uhájil příslušnost v Premier League.

Autor: Livesport.cz / Bogdan Bocek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele