33. kolo
13.04.2024 16:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Radost hráčů Burnley (© AFP)

Burnley zatarasil cestu k výhře vlastní gólman. Murič devalvoval svůj výkon další chybou

Burnley se ve 33. kole Premier League ubránilo nápor Brightonu a vydřelo remízu 1:1. Hráči obou celků si nechali góly až na závěr utkání, když se nejprve čtvrt hodiny před koncem prosadil po hrubce hostující obrany Josh Brownhill, aby následně o pár minut později smolně dostal gól jeho spoluhráč Arijanet Murič, který nezkrotil zpětnou přihrávku a dal vzpomenout na svou týden starou chybu, kdy se jeho výkop odrazil od Dominica Calverta-Lewina do odkryté brány. Kosovský gólman tedy takto degradoval svůj předchozí výkon, kterým dlouho držel Clarets ve hře o velmi cenné vítězství v boji o záchranu.

Burnley nezvládlo v minulém kole klíčové utkání v boji o záchranu, když v něm padlo s Evertonem 0:1. Pro předposlední celek tabulky to byla již 21. porážka v letošním ročníku, přičemž ztráta na záchranu zůstala stále šestibodová. Ani v Brightonu ovšem nepanovala příliš dobrá nálada, jelikož Racci po vypadnutí z Evropské ligy třikrát v řadě nevyhráli. Kromě špatné formy se navíc řešila i nejistá budoucnost manažera Roberta De Zerbiho.

Brighton měl dobrou příležitost po konci první čtvrthodiny, kdy z nebezpečné pozice vypálil Polák Jakub Moder. Jeden ze skluzujících obránců však jeho pokus zneškodnil. Krátce poté Jacob Bruun Larsen na druhé straně krásně trefil míč z prvního doteku a jím vyslaná rána prosvištěla vedle tyčky. Racci postupně přebírali iniciativu a vedení jim mohl trefit Carlos Baleba, jehož přízemní ránu zneškodnil Murič.

Hosté před poločasem stupňovali tlak, který kulminoval velmi nebezpečnou hlavičkou Joaa Pedra. Murič se o pár desítek vteřin později zaskvěl i proti Moderovu nádhernému projektilu a jen díky němu se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

První velkou šanci druhé půle měl na svědomí Pascal Gross, který napřáhl z hranice vápna, avšak jeho tvrdé ráně se opět postavil do cesty vynikající Murič, který si připsal další zákrok. Jihoanglický celek měl v druhém dějství poměrně jasnou územní i střeleckou převahu, nicméně radovalo se Burnley. V 75. minutě ho totiž poslal překvapivě do vedení Brownhill, který po hrubce obrany proměnil samostatný nájezd na brankáře. Euforii na Turf Moor však brzo vystřídal šok, když hrdinovi předchozích minut Muričovi přeskočil míč nohu a malá domů překvapivě skončila v jeho síti.

Burnley tak doma dokázalo uhrát alespoň bod. V následujícím kole vyzve 20. dubna na souboj Sheffield, Racci změří o pět dní později síly s Manchesterem City.

Autor: Livesport.cz / Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele