3. kolo
26.08.2023 18:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Jarrod Bowen (© AFP)

West Ham utnul gólovou sérii Brightonu. Znalost jižního pobřeží ukázal Ward-Prowse, Souček nedohrál

West Ham zvítězil ve třetím kole Premier League na půdě Brightonu 3:1, což znamenalo konec dvou sérií. Pro londýnský celek to byl první triumf na jihoanglickém pobřeží od roku 2011, zatímco Racci odcházeli ze zápasu nejvyšší soutěže poprvé od února letošního roku bez vstřelené branky. Utkání gólově načal James Ward-Prowse, který navázal na dvě asistence z debutu proti Chelsea a potvrdil, že po přestupu ze Southamptonu do nového mužstva skvěle zapadl. Za "Kladiváře" se od úvodních minut představili oba čeští reprezentanti, Tomáš Souček však musel už v průběhu první půle po srážce se soupeřovým brankářem střídat.

Hosté patřili před sezonou v očích odborníků k potenciálně největším zklamáním. Declan Rice svým odchodem zanechal v srdci zálohy Kladivářů obrovský kráter, Londýňanům se ho však až překvapivě dařilo zaplnit, když nejprve remizovali v Bournemouthu a následně zdolali Chelsea. Brighton naopak všechny prognózy do puntíku naplňoval a opět předváděl oku lahodící fotbal se spoustou branek. Čtyřmi góly totiž počastoval jak Luton, tak Wolves.

Hammers v úvodu dvakrát zahrozili, Lucas Paquetá však mířil mimo a s pokusem Michaila Antonia si poradil gólman Bart Verbruggen. V 19. minutě se už však Kladiváři radovali. Antonio předložil balon Ward-Prowsovi, jenž se i s trochou štěstí ocitl před prázdnou bránou a v zakončení se nemýlil. Brighton si postupně získal velkou převahu na balonu, k žádným velkým příležitostem to však nevedlo. Ve 39. minutě zatrnulo hostujícím fanouškům, když Souček utrpěl tvrdý střet a následně musel být vystřídán.

"Racci" na svého soka po změně stran vlétli a obrana Londýňanů byla pod velkým tlakem. Ti však postupně začínali hrozit z brejků, jako Jarrod Bowen, jenž v 58. minutě z jednoho takového navýšil vedení. Svěřencům Davida Moyese se nadále otevírala spousta prostoru a o pět minut později z malého vápna znovu zvýšil vedení Antonio.

Opaření domácí se i nadále snažili s vývojem něco udělat, v cestě jim však stál výborný Alphonse Areola. V 82. minutě se nakonec přece jen domácím povedlo alespoň upravit skóre, když se ranou ze střední vzdálenosti prosadil Pascal Groß.

Brighton tak proti oblíbenému soupeři vyhořel a ztratil v sezoně první body. V příštím kole 2. září přivítá Newcastle, West Ham se o den dříve představí na stadionu Lutonu.

Autor: Livesport.cz / Jakub Golda

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

Nádherná výhra a, překvapení na účet velkýho favorita. Opět "Moyesovský taktický" výkon s našimi smrtícími protiútoky. Super posila Ward-Prowse, spolehlivý Álvarez. Nejlepší výkony? Cenný Ward-Prowse, Antonio, Bowen, Zouma, Paqueta a především v závěru neskutečná Aréola. Teď ještě vyztužíme ofenzívu Kudusem a sezona může pokračovat i v pohárech. Myslím hlavně na Suka, nevypadal dobře. Držím palce hlavně jemu! Teď venku Luton, to by moho zase vyjít! COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele