16. kolo
09.12.2023 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Burnley (© AFP)

Prvoligová neporazitelnost Burnley v Brightonu trvá. Zařazení mladíka opět přineslo gól

Fotbalisté Burnley, kteří prohráli předchozích pět venkovních zápasů za sebou, remizovali v 16. kole Premier League na půdě Brightonu 1:1. Hostující kouč Vincent Kompany teprve potřetí v sezoně nominoval do základní sestavy čerstvě 19letého Wilsona Odoberta, za což se mu Francouz stejně jako v říjnu proti Chelsea odvděčil gólem. Favorit duelu se vyrovnání dočkal až v 77. minutě zásluhou Simona Adingry, na historicky první výhru ve vzájemných utkáních hraných v nejvyšší anglické soutěži však Racci nedosáhli.

Burnley se na začátku prosince postaralo o první vyhazov trenéra v aktuálním ročníku Premier League, když rozstřílelo Sheffield, jenž se následně rozloučil s Paulem Heckingbottomem. Pohříchu se však jednalo o zcela ojedinělý úspěch The Clarets, kteří se tak stále nedokázali vymanit ze sestupového pásma. Jejich pozice se dle papírových předpokladů neměla změnit ani po zápase na Amex Stadium, kde hrál domácí utkání Brighton, jehož duely byly těmi nejgólovějšími v celé soutěži.

Svěřenci Kompanyho se chtěli po úterním vystřízlivění proti Wolves představit v lepším světle a hned po 10 minutách se dostali do první šance. Sander Berge posunul míč na Jóhanna Berga Gudmundssona a ten jen o kousek minul vzdálenější tyč. Na druhé straně předvedli účinnou kombinaci Simon Adingra a Pascal Gross, přičemž druhý jmenovaný se ocitl úplně sám před Jamesem Traffordem, nedokázal však mladého gólmana propálit. I přesto, že nováček ligy tahal po většinu prvního dějství za kratší konec, dokázal se těsně před odchodem do šaten prosadit. Klíčovou zásluhu na tom měl francouzský teenager Odobert. Ten se nejprve šikovně zbavil svých strážců a následně střelou na přední tyč rozvlnil síť.

Po změně stran zatlačil tým z pobřežního města svého soupeře až k jeho vlastní šestnáctce, žádná vážnější příležitost však stále nepřicházela. Po hodině hry dostal prostor na rohu vápna Kaoru Mitoma, ale svůj obstřel z dobré pozice namířil pouze na tribuny. Japonský křídelník táhl vzápětí rychlý protiútok, nicméně jeho přihrávku do pokutového území všichni ofenzivní hráči přeběhli a z dobré šance nakonec nevzešlo ani zakončení. Sympatické ofenzivní snažení Racků přineslo ovoce až v 77. minutě. Na centr ideálních parametrů z dílny Grosse si naskočil Adingra a dopravil míč na místo určení.

Hráči Burnley tak zapsali ligovou remízu poprvé po necelém čtvrtroce. V příštím kole přivítají 16. prosince Everton, Brighton se o den později představí na hřišti Arsenalu.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele