15. kolo
06.12.2023 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Jack Hinshelwood (© AFP)

Brighton zlomil domácí remízové prokletí. Vítězný let Racků obstaral klenot z akademie

Brighton porazil v 15. kole Premier League Brentford na vlastní půdě 2:1. Fanoušci domácího celku sice zůstali ve 27. minutě opařeni, když proměnil pokutový kop Bryan Mbeumo, Albion se ovšem nevzdal a nakonec stav utkání otočil. Jedním z hlavních hrdinů se stal Pascal Gross, jenž nejprve v první půli vyrovnal a po změně stran asistoval u rozhodující trefy teprve 18letého odchovance Jacka Hinshelwooda. Racci tak ukončili šňůru tří ligových remíz na domácí půdě, přičemž na Amex Stadium padli v letošním ročníku pouze jednou.

Oba týmy si v posledních letech vybudovaly reputaci nevyzpytatelných soupeřů pro všechny favority, v nedávné době se jim ji však nedařilo potvrzovat. Brighton do zápasu vstupoval po čerstvé porážce od Chelsea, která přitom hrála celý druhý poločas v oslabení. Brentford sice o uplynulém víkendu zdolal bez větších potíží Luton, předtím ale bez vstřelené branky padl s Liverpoolem i Arsenalem. Impuls po neúspěšném dvojboji dodalo zařazení Neala Maupaye do základní sestavy a Francouz si místo v ní udržel i pro duel na půdě svého bývalého klubu.

Utkání se rozjíždělo velmi pomalu, během první čtvrthodiny nebyla k vidění žádná šance. První náznak nějaké příležitosti si připsal Brentford, když v 16. minutě vyslal zajímavou přihrávku do vápna Frank Onyeka, nicméně jejím adresátem byl připravený Jason Steele.

O slovo se o chvíli později přihlásil německý reprezentant Gross, avšak ten z bezprostřední blízkosti nevyužil kvalitního centru mladíka Hinshelwooda. Jako první ovšem skórovaly Včely, po faulu Jana Paula van Heckeho dostal k dispozici pokutový kop Mbeumo, jenž si bez problémů poradil. Na jeho trefu si velmi rychle připravil odpověď Gross, který znovu ukázal, jak kvalitní má střelu ze střední vzdálenosti.

Po změně stran ale dle očekávání dominovali domácí Seagulls. Kaoru Mitoma skvěle vyslal Grosse, jenž přesným centrem našel Hinshelwooda a odchovanec Brightonu poslal svůj tým do vedení. Svěřenci Thomase Franka po inkasované brance těžko hledali cestu k pokutovému území Brightonu. Ten stále v zápase dirigoval tempo a vytvářel si zajímavé situace. Jednu z nich měl mladík Simon Adingra, jenže jeho dobře mířený pokus vytáhl reflexivním zákrokem Mark Flekken.

Brighton tak přerušil sérii domácích remíz a získal všechny body. V příštím kole přivítá 9. prosince Burnley, Brentford bude hrát tentýž den v Sheffieldu.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele