22. kolo
30.01.2024 21:15 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Newcastlu (© AFP)

Dlouhá domácí neporazitelnost Aston Villy vzala za své, zazářil dvougólový Schär

Hráči Newcastlu zvítězili ve 22. kole Premier League na hřišti Aston Villy 3:1. Hlavním hrdinou hostů se stal zkušený obránce Fabian Schär, který se během čtyř minut v úvodní půli prosadil hned dvakrát, přičemž se jednalo o jeho premiérové trefy v aktuální sezoně. Straky si tak odvezly tři body z Villa Parku po více než 10 letech, pro celek z Birminghamu to zároveň byla vůbec první domácí porážka v letošním ligovém ročníku.

Navzdory dvěma po sobě jdoucím pohárovým úspěchům trápila Straky nepříjemná série čtyř ligových nezdarů v řadě. Pokus tuto šňůru ukončit navíc pro Newcastle nepřišel na dobrém místě. Ve Villa Parku totiž tým ze severu Anglie čtyřikrát za sebou prohrál minimálně o dvě branky a v nejvyšší anglické soutěži zde skóroval naposledy v roce 2013.

Ve 20. minutě se rychlík Anthony Gordon pokoušel zlomit nepříjemnou sérii náběhem za defenzivní linii, domácí obrana ve spolupráci s gólmanem však na poslední chvíli nebezpečí zažehnala. Další útočný výpad Gordona skončil zblokovanou střelou na roh, po jehož rozehrání se poprvé měnilo skóre. Kieran Trippier centroval a balon trochu překvapivě propadl až k důraznému Schärovi, jenž z malého vápna rozvlnil síť. Ve 36. minutě zvýšil švýcarský obránce už na 2:0, když se znovu ocitl ve správný čas na správném místě a míč odražený od břevna dorazil za bezmocného Emiliana Martíneze.

Pruhovaní pokračovali v povedeném výkonu i ve druhém dějství, v 52. minutě totiž usměrnil Jacob Murphy míč do sítě po přesné přihrávce Miguela Almiróna. Gól byl nakonec uznán jako vlastní, když ještě na brankové čáře zasahoval za cenu sebeobětování Álex Moreno, jenž si balon srazil za čáru. Z pohledu domácích zkorigoval skóre v 71. minutě Ollie Watkins, který zblízka prostřelil Martina Dúbravku. Vzápětí rozvlnil tahoun The Lions síť znovu, radost fanoušků ve Villa Parku však znegoval zdvižený praporek pomezního sudího. Euforie z kontaktního gólu tak opadla a závěr už si Magpies pohlídali.

Newcastle tedy zlomil prokletí Villa Parku, poprvé od roku 2016 tam skóroval a po téměř 11 letech si z něj odvezl všechny body. Jeho příštím soupeřem bude 3. února Luton, Aston Villa ve stejný den zamíří do Sheffieldu.

Autor: Livesport.cz / Petr Krištof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele