3. kolo
26.08.2023 16:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavující Joao Palhinha (© AFP)

Arsenal proti Fulhamu prospal začátek i konec. O první ztrátu vicemistra se postaral Palhinha

Hráči Arsenalu remizovali ve třetím kole Premier League s Fulhamem 2:2. Gunners nezačali utkání vůbec dobře a potřetí z posledních devítí ligových duelů hraných na Emirates Stadium inkasovali již v průběhu prvních 60 sekund, stejně jako v obou předchozích případech se jim však podařilo s výsledkem něco udělat. Nejprve 20 minut před koncem vyrovnal z penalty Bukayo Saka a zdánlivou otočku ve skóre dokonal Eddie Nketiah. Chalupáři to však ani v tento moment nezabalili a v 87. minutě jim bod vystřelil Joao Palhinha.

Gunners sice před sezonou mohutně posílili a v očích některých si vydobyli pozici největšího favorita na titul, první dvě kola jim však herně nevyšla ideálně. Naštěstí pro ně je ale mdlé výkony zatím nestály body, když naposledy i v oslabení ubránili těsné vedení na půdě Crystal Palace. Ani Fulham nevstoupil do sezony nijak přesvědčivě. Výhra z půdy Evertonu byla při pohledu do statistik dílem štěstí, doma už ho ovšem Brentford ztrestal třemi góly. Přítomen už u toho nebyl do Saúdské Arábie přestoupivší Aleksandar Mitrovič.

Ještě neuběhlo ani 60 vteřin zápasu a Chalupáři už slavili úvodní branku. Nepřesné přihrávky Saky se zmocnil Andreas Pereira, který pohotovým pokusem dokonale překvapil daleko od brány se pohybujícího Aarona Ramsdala. Arsenal si brzy po inkasování vytvořil výraznou převahu, kterou se v 18. minutě pokusil přetavit ve vyrovnání Gabriel Martinelli. Brazilec se šikovně prokličkoval až do vápna, ale připraveného Bernda Lena nepřelstil. Také z dalšího souboje bývalých spoluhráčů vyšel lépe německý gólman, jenž vyrazil přízemní ránu 22letého křídelníka na rohový kop.

Leno se zaskvěl také zkraje druhého dějství, kdy lapil do náruče Sakův pokus z úhlu. Po sérii několika dalších zahozených příležitostí Arsenalu kapituloval gólman The Whites až v 70. minutě, kdy penaltu po faulu Kennyho Teteho suverénně proměnil mladý tahoun domácích, jenž tak odčinil zaváhání z úvodu utkání. Krátce nato navíc dokonal obrat po přesné přihrávce Fábia Vieiry před bránu Nketiah. Ten těžil z indispozice domácího obránce, který nebyl po kontroverzním stažení na zem schopný pokračovat ve hře. Šance Fulhamu pak sice ještě snížil vyloučený Calvin Bassey, avšak Gunners přesto podruhé inkasovali. Po rohovém kopu si nízký centr našel Palhinha a perfektním volejem uklidil míč k zadní tyči. Těsně před koncem pak navíc musel bod červenobílým zachraňovat Ramsdale proti samostatnému úniku Adamy Traorého.

Fulham tak napodobil úspěch z předminulé sezony a na Emirates Stadium získal bod. V příštím kole ho čeká další těžká překážka, když se 2. září představí na půdě Manchesteru City. Arsenal o den později přivítá Manchester United.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (4)

Přidat komentář
Muza

No tak to byl v podání Arsenalu zase průser. Absolutní selhání Arsenalu a nepochopitelný tahy mistra Artety. Nastoupit do zápasu bez klasického hrotového útočníka, stáhnout v 85.minute po vyloučení jednoho ze soupeře, nejlepšího hráče zápasu Odegarda a poslat tam neumnetela Jorgina, bránit výsledek. No to je ubohost a neschopnost. Hlavně že koupili to německý nemehlo. Absolutně k ničemu a vyhozené prachy. Nejhorší přestup co snad pamatuji. Úplně postrádám smysl tohohle nákupu. V Chelsea si musí mnout ruce

Reagovat
pesky passer-by

Tento komentár píšeš s horícou hlavou. Ani sa poriadne nezačalo ešte hrať

Reagovat
Muza

Tenhle komentář jsem napsal několik hodin po ukončení zápasu. Navíc herní systém na tři střední obránce a stáhnutí Partyho na kraj obrany je total stupidní. Absolutně to nefunguje, což potvrzuje inkasovani celkem velkého počtu gólů a malá podpora na krajích. A upřímně to nebyly zrovna top soupeři. Co přijde s těmi lepšími? Hned další kolo proti MU. To snad ani nechci vidět.

Co se týče tzv. posil, tak vlastně žádný nepřišli. Rice pro Xhaku, Timber má po sezoně a Havertz je nemehlo a vyhozené peníze. Stačí se podívat na jeho výkony v Arsenalu a v Chelsea. Není to ani útočník ani křídelnik. Vůbec se Arsenalu nehodí do systému a neni absolutně žádným dobrým přínosem. Hlavně že řeší pozici brankáře. Nepochopitelné. Pozice brankáře c.1 je jasná a oprávněná. Shrnutí přestupů za mne nic co by zvedlo kvalitu týmu. Další věcí je že budou hrát LM, takže zápasy navic a to s top,klubama.

Reagovat
pesky passer-by

No, a teraz si svoj komentár prečítaj s odstupom času.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele