19. kolo
26.12.2023 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Justin Kluivert (© AFP)

Fulham opět zakusil kyselé Třešně. Posun Bournemouthu do elitní desítky obstarali navrátilci

Bournemouth zdolal v 19. kole Premier League na Vitality Stadium Fulham 3:0. Hostům se proti celku z jižního pobřeží dlouhodobě nedařilo, neboť z posledních 12 vzájemných klání ovládli jen jedno. Tuto statistiku potvrdil také závěr první půle duelu. Přesnou přihrávku Alexe Scotta, jenž se vinou zranění představil v základní sestavě poprvé od začátku listopadu, totiž se štěstím proměnila ve vítěznou branku další staronová tvář ve vyvolené jedenáctce Justin Kluivert. Po změně stran pak po 65 soutěžních utkáních dostali červenočerní příležitost zahrávat pokutový kop, který v pojišťující gól přetavil Dominic Solanke. V nastavení ještě stihl nádhernou ranou do pravé šibenice zvýšit Luis Sinisterra.

Jména nováčků mezi manažerskými hvězdami Mikela Artety, Angeho Postecogloua či Roberta De Zerbiho se ve světě skloňovala v superlativech, kredit si však postupně získával i Andoni Iraola. Jeho Bournemouth hrál bez výraznějších hvězd fantasticky a v posledních šesti kolech nezískal žádný tým Premier League více bodů než právě Třešně. Stěžejním úkolem Fulhamu, jenž venku zvítězil jen v úvodním kole na půdě Evertonu, bylo uhlídat Solankeho, autora víkendového hattricku z Nottinghamu.

Byl to ovšem právě anglický útočník, kdo se jako první zjevil ve větší šanci. Defenziva hostí dopustila, aby k Solankemu propadl míč a on se do něj bez váhání opřel. Jeden z obránců ale do rány na poslední chvíli skočil a odvrátil ji. Po půlhodině hry se uvolnil Kluivert a pokusil se v dobré příležitosti skórovat z úhlu. Namísto gólmana situaci opět vyřešil jeden z jeho kolegů a střelu zblokoval. Následně se však Třešním konečně zadařilo. Scott prošel s balonem až do vápna, kde jej předložil nehlídanému Kluivertovi. Nizozemec se tentokrát v jasné příležitosti nemýlil a prostřelil Bernda Lena tvrdou ranou mezi nohy. Do konce poločasu přišla hromada rohových kopů na obou stranách, jenže žádný z týmů ze standardních situací nic nevytěžil.

Druhý poločas dlouho nenabídl vyloženou příležitost ke skórování. Až v 62. minutě byl jeden z hráčů Bournemouthu poslán tvrdě k zemi a sudí nařídil pokutový kop. K jeho provedení se postavil Solanke, jenž s přehledem umístil balon k pravé tyči. Hosté začali být nervózní, což potvrdil i gólman Leno, jenž strčil do jednoho z podavačů míčů. Němec si vysloužil žlutou kartu, ale Chalupáře to nijak nenakoplo. V závěru mohl vedení vylepšit David Brooks, jenže nedokázal trefit naservírovanou přihrávku před odkrytou bránu. To se vzápětí povedlo Sinisterrovi, který zpoza vápna vymetl pravou šibenici.

Bournemouth tak nepolevil a ziskem dalších tří bodů poskočil do horní poloviny tabulky. V příštím kole se 31. prosince představí na půdě Tottenhamu, Fulham tentýž den přivítá Arsenal.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele