24. kolo
19.02.2023 17:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Heung-min Son (© AFP)

West Ham znovu v problémech. Z Tottenhamu odjel s prázdnou

Až na sestupové příčky se po čtyřiadvacátém kole propadl West Ham poté, co nezvládl městské derby na hřišti Tottenhamu. Po bezbrankové půli otevřel skóre Emerson, na konečných 2:0 upravil střídající Son.

Překvapení do základní sestavy si přichystal Antonio Conte, který jen na lavičce ponechal Sona. Ofenzivní trojlístek vytvořili Richarlison, Kulusevski a Kane, jimž ve středu zálohy kryli záda Skipp s Höjbjergem. Na straně hostí při zranění Paquety hráli Tomáš Souček i Vladimír Coufal.

Hned po pár sekundách se Hammers mohli dostat do vedení, Bowen po Součkově posunutí pálil jen o kousek vedle tyče. K vidění byl během první půle relativně kvalitní fotbal, avšak dlouho bez větších příležitostí. Jedna z nich přišla až v nastavení, kdy Richarlison nejprve nezpracoval zajímavý dlouhý nákop, následný pokus z úhlu zastavil Fabianski.

Po návratu ze šaten už bylo k vidění větší množství příležitostí na straně Spurs. Kulusevski namísto střely přihrál Richarlisonovi, který nikterak zvlášť neprověřil polského gólmana. O moc lépe si nepočínal ani Kane po dalším pasu Kulusevského, pálil totiž mimo prostor tří tyčí.

K prvnímu gólu tak vedla až po pětapadesáti minutách souhra dvou křídelních obránců. Po Höjbjergově přihrávce si Davies výborně všimnul nabíhajícího Emersona Royala, proti jehož zakončení neměl Fabianski sebemenší nárok. Bleskově mohl srovnat Bowen, kvalitní zákrok ale předvedl Forster.

Spurs si tak výrazně oddechli, když se po sedmdesáti minutách jejich vedení zdvojnásobilo. Postaral se o to Heung-min Son, po osvědčené spolupráci s Harrym Kanem překonal gólmana přízemní střelou podél něj. Korejec, který od září až dosud vstřelil v lize jediný gól, tak ožil hned v první zápase, do kterého šel až jako střídající hráč.

Kladiváři už se v závěru na žádný odpor nezmohli a na venkovní vítězství v Premier League tak stále čekají, a to dokonce od srpna. Naopak Kohouti využili série zaváhání Newcastlu a konečně se vyhoupli do elitní čtveřice - Magpies však stále mají zápas k dobru.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
OnlyWHU

Zázrak se nekonal. Nenapodobili jsme konkurenty ze spodku tabulky a jsme opět u dna. Pro mě opět protrpěnej zápas. V závěru mělo prase Perušič vidět žlutou a pak červenou. Teď nás čekají zápasy o vše. Začínáme doma s Notts, který teď dokázal urvat bod s MC. COYI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Antonio mal byť dávno vonku po dvoch oranžových. Tak si nesťažuj na Perišića v čase, keď sa zápas dohrával. A o ďalšej penalte po ruke vášho hráča ani nepíšem.

Reagovat
kolouch

Skipp měl jít ven už v 9. minutě a nemusel se řešit Antonio ani Perišič

Reagovat
OnlyWHU

Po dvou oranžových....??? Zápas se dohrával, tak proč vylučovat....? Penalta??? - jasně vysvětlena komisí rozhodčích PL! Nějak se ti to všechno plete.

Reagovat
kolouch

Pustil jsem si znovu "faul" Antonia na Kanea na konci 61. minuty. Žlutá karta byla totální nesmysl. Antonio čistě vybojoval míč a následný kontakt s nohou Kanea byl přes balon, v podstatě se Kanea nedotknul ani tam nešel nijak nebezpečně. Oliver to pak vykompenzoval při dalším Antoniově skluzu, kdy měla přijít karta a nepřišla. No a pak jsem si pustil Skippovy kolíky na kotník Antonia v 9. minutě, kde se mělo podle mě červenat (viz obrázek) https://imgur.com/a/VagBsVD

Reagovat
jk

Tohle je strašná blbost… Perišič měl dostat určitě žlutou. A kdyby ji dostal asi nedělá další stejný skluz za dvacet vteřin proboha.

Obhajovat si ale tu ruku Keherera je úplný vtip, ta byla úplně jasná.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele