13. kolo
23.10.2022 17:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Miguel Almirón (© AFP)

Newcastle vyloupil Tottenham

Tottenham Hotspur nestačil v domácím utkání třináctého kola Premier League na Newcastle United a prohrál 1:2. Hosté si vytvořit dvoubrankový náskok díky gólům Calluma Wilsona a Miguela Almiróna, za domácí snížil Harry Kane.

Už ve dvanácté minutě si domácí vypracovali první slibnou šanci, když se nikým nehlídaný objevil před gólmanem Son Heung-min, jenže Nick Pope mu skvěle zmenšil střelecký úhel a navíc parádně vytáhl jeho lob. Po půlhodině hry se do zakončení dostal jeho kolega z útoku. Harry Kane postupoval s míčem u nohy vpřed prakticky od půlící čáry, dostal se do vápna, ale jeho technický obstřel Pope vykopl.

Ve 31. minutě překvapivě udeřili hosté. Hugo Lloris chtěl do bezpečí odehrát dlouhý pas za obranu, jenže se srazil s Callumem Wilsonem. Ten využil nedůrazu domácího gólmana, s balonem se otočil a poslal jej do prázdné brány. Spurs se sice poté dožadovali odpískání faulu na brankáře, ale podle sudího bylo vše v pořádku. Stejně poté rozhodl i VAR. A aby toho na Tottenham nebylo málo, ve čtyřicáté minutě inkasoval podruhé. Lloris svým nákopem našel jen soupeře, Longstaff poté přiklepl pro Miguela Almiróna, který nabral velkou rychlost, vlétl do pokutového území a z velkého úhlu prostřelil domácího gólmana, který vypadal, že už nepočítal se střelou, ale zpětnou přihrávkou.

Hugo Lloris v 54. minutě částečně napravil své chyby, když vychytal dělovku zpoza velkého vápna a poté se mohl radovat z kontaktního gólu. Výborně kopnutý rohový kop našel hlavu Clementa Langleta, který míč lehce prodloužil na zadní tyč, kde se před svého strážce natlačil Harry Kane a rybičkou balon dostal do sítě. VAR ještě zkoumal případná ofsajd Kanea, ten však neprokázal. Hosté závěr zvládli bravurně, když nepustili Spurs do žádné větší příležitosti a hru se jim podařilo hodně rozkouskovat. Magpies si zaslouženě vezou domů z Londýna tři body a dokonce poskočili v průběžné tabulce na čtvrté místo za třetí Tottenham.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Udělali za 2,36 MU, měli by si i za ušmoulených 2,09 poradit s NC .

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se mě nějak daly dohromady dva zápasy. UNAVA PRACUJE.

Reagovat
Devil

Straky goo!

Reagovat
fcb+mufc

2-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele