15. kolo
06.11.2022 17:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Mohamed Salah překonává Huga Llorise (© AFP)

Tottenham má na kontě další domácí porážku, po Newcastlu si tři body odvezl i Liverpool

Liverpool potvrdil, že se jim proti Tottenhamu dlouhodobě náramně daří, když na Tottenham Hotspur Stadium vyhrál 2:1. V první půli vstřelil dvě branky Egypťan Salah, naopak po výměně stran byl nebezpečnější Tottenham, v 70. minutě snížil Kane, nicméně tři body si odvezli svěřenci Jürgena Kloppa.

V neděli večer hostil ve šlágru kola Tottenham na svém stadionu trápící se Liverpool a zápas byl od samého začátku ve velkém tempu. Už v 11. minutě šli do vedení hosté. Darwin Núñez zpracoval náročný skákavý míč v šestnáctce Spurs a předložil ho Mohamedu Salahovi. Egyptský křídelník potvrdil svoji zlepšující se formu a střelou k tyči nedal Llorisovi šanci.

Netrvalo dlouho a mohlo být vyrovnáno. Harry Kane totiž poslal před branku nebezpečný centr a našel přesně hlavu Ivana Perišiće, jehož hlavičku, i s pořádným kusem štěstí, vytěsnil Alisson Becker na tyč.

Domácí se v 19. minutě dožadovali penalty po souboji Sessegnona s Alexanderem-Arnoldem, nicméně sudí Andy Madley na penaltový puntík neukázal. Následovala pasáž, ve které se toho moc zajímavého vskutku nedělo. Za zmínku stojí leda několik nepřesvědčivých obranných soubojů v podání Trenta Alexandera-Arnolda, kterých však nedokázali domácí hráči naplno využít.

Namísto toho přišla obrovská chyba Erica Diera při pokusu o malou domů. Hlavou totiž míč jen lehce posunul směrem k vlastní brance, kde si jej našel Salah, který si v souboji jeden na jednoho vychutnal domácího brankáře a lobovanou střelou zvýšil na 0:2.

Zasloužené dvougólové vedení po první půli se mohlo hned na začátku té druhé snížit. Nejdříve mohl svou chybu z první půle odčinit Dier, jenže nejprve si s jeho prudkou hlavičkou poradil Alisson a následně jeho střílený centr vyrazil brazilský gólman na roh. O nedlouho později napálil břevno Ivan Perišić. Drtivý tlak však brankou Spurs neskončil.

V 68. minutě měl na hlavě kontaktní gól Kane, jenže jeho pokus jen těsně minul pravou tyč Alissonovy branky. O dvě minuty později se přeci jen anglický reprezentační útočník dočkal, když mu střídající Kulusevski předložil míč a Kane střelou na zadní tyč prostřelil brazilského gólmana.

Nátlak domácích po vstřelené brance neustával a blízko srovnání byl po rohovém kopu Clément Lenglet. Ten však nezopakoval svůj gólový počin ze středečního utkání Ligy mistrů proti Olympique Marseille, jelikož hlavičkoval nad.

Na druhé straně mohl navýšit vedení Reds Núñez, jeho rána zpoza vápna však skončila pouze na břevně, a tak zápas skončil hostujícím vítězstvím 2:1. Liverpool se tak dostal na průběžné 8. místo, Tottenham je čtvrtý.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Dier, Lenglet, Davies - Emerson, Hojbjerg, Bentancur, Perišič - Kulusevski, Kane, Gil

Reagovat
smazaný uživatel

kurzy nedavaji zadny smysl - Spurs 26 bodu vs Liverpool 16. Spurs hrajou doma kde vyhrali 5 ze sesti zapasu a Liverpool jeste venku ani jednou nevyhral, ale nejakym zahadnym zpusobem bookies dospeli k zaveru ze "Reds" jsou favoriti v tomto zapasu

Muj tip: 2:1 pro Spurs

Reagovat
REPLIKATOR

Záhadným způsobem to nastavili bookies správně

Reagovat
fcb+mufc

2-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele