25. kolo
26.02.2023 14:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Tottenhamu (© AFP)

Tottenham si poradil s trápící se Chelsea

Potterova Chelsea v rámci londýnského derby s Tottenhamem Hotspur na hřišti naprosto vyhořela a po dalším nepřesvědčivém výkonu prohrála 0:2. Spurs se pod zastupujícím manažerem Stellinim i nadále daří, o výhru se zasloužil krásným gólem Skipp a v závěru nadobro rozhodl svým osmnáctou brankou v sezóně Kane.

První poločas se rozjížděl velmi pomalu, ani jeden z týmů nedokázal svého soupeře na delší dobu zatlačit a o první nebezpečnou střelu se zasloužil až ve 27. minutě domácí Højbjerg. Ten po krásné kombinaci ve středu hřiště vyslal na Kepovu branku tečovanou střelu, která doskákala až do tyče. V té době už na hřišti nebyla klíčová postava obrany Chelsea, a to Thiago Silva, jenž musel pro své zranění střídat a nahradil jej Wesley Fofana.

V dalších minutách bylo vidět hodně emocí na obou stranách, mnoho potyček a tvrdých zákroků. Do konce první půle pak ještě prověřil domácího brankáře Forstera tvrdou střelou doprostřed branky Raheem Sterling. V nastavení se pak ohnal po Emersonovi pěstí Hakim Ziyech a rozhodčí Attwell mu ukázal červenou kartu. Po prověření situace VAR však sudí změnil názor, a Ziyech tak do šaten odešel jen s kartou žlutou.

Do druhého poločasu se vtrhli domácí nejlépe, jak mohli. Hned po deseti vteřinách se dostal do obrovské šance Emerson, brankář Kepa ho však s pomocí obránců dokázal vychytat. Odražený míč si však našel Skipp, který vystřelil zpoza vápna přesně pod břevno soupeřící svatyně a nádherným gólem otevřel skóre.

Fanoušci Chelsea, kteří už pár týdnů dávají jasně najevo svůj nesouhlas s vedením klubu, byli svědky dalšího nepřesvědčivého výkonu svého týmu. Laxní přístup hostujících obránců vyvrcholil v 82. minutě, kdy nechali po rohovém kopu na zadní tyči naprosto nehlídaného Kanea. Anglický reprezentační útočník se k míči dostal a bez problémů doklepl míč do odkryté branky - 2:0.

Chelsea se tak po další prohře nachází v tabulce až na desáté příčce, Spurs si udrželi čtvrté místo.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (1)

Přidat komentář
fcb+mufc

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele