23. kolo
11.02.2023 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Julen Lopetegui (© AFP)

Debutnat João Gomes rozhodl v závěru o výhře Wolves nad Southamptonem

Zápas 23. kola Premier League mezi domácím Southamptonem a Wolverhamptonem skončil lépe pro hostující mužstvo. Skóre utkání sice v první půli otevřel Alcaraz a o pár minut později byl vyloučen Lemina, v druhé půli však předvedli svěřenci Julena Lopeteguiho skvělý výkon. O srovnání se nešťastně zasloužil vlastní brankou Bednarek a v závěru obrat dokonal debutující João Gomes.

Southampton, který se před začátkem utkání nacházel na poslední dvacáté příčce, začal důležité utkání s Wolves velmi dobře. Své soupeře svěřenci Nathana Jonese k ničemu nepouštěli a sami začali být nebezpeční, střela Perrauda však byla sražena pouze na roh. Aktivita domácích přinesla své ovoce ve 25. minutě, když se ocitl ve vápně soupeře Carlos Alcaráz. Jeho první pokus byl zblokován, nicméně se dostal k zpátky odraženému míči a svojí druhou střelou zamířil přesně k tyči, brankář Sá byl bez šance.

Neuběhly ani dvě minuty a domácí fanoušci měli další důvod k radosti. Kvůli nesportovnímu chování vůči rozhodčímu byl kontroverzně vyloučen záložník Wolves Mario Lemina a hosty tak čekalo více než hodinové oslabení. Bednarek mohl přesilovky využít ještě v první půli, jeho pokus však byl jen sražen na roh, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

Druhý poločas začal stejně jak skončil ten první, tedy velkou šancí domácích. Brankář Sá však dokázal zlikvidovat pokus Sulemany, a nastartoval tak své spoluhráče k lepšímu výkonu. S příchodem Diega Costy a Adamy Traorého začali být hosté čím dál tím více nebezpeční a v 73. minutě se dočkali srovnání.

Právě dvojice Costa-Traoré se dostala k míči ve vápně a pokusila se prostřelit obranný blok. Míč se odrazil k Janu Bednarekovi, který si při pokusu o odkop nešťastně vstřelil vlastní branku. Dále byli fanoušci na stadionu svědky velkého tlaku Wolves, který nemohl skončit jinak než další brankou.

A ta přeci jen v 87. minutě přišla. Debutant João Gomes dokázal využít obrovské chyby v rozehrávce a svoji samostatnou akci dokázal na druhý pokus zakončit nechytatelně k tyči - 2:1. Další branka v utkání nepadla, a tak se Wolves mohou těšit z posunu na 15. místo, naopak Southampton nadále zůstává poslední.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (2)

Přidat komentář
SOTON

2:0 oleee

Reagovat
Naseroslosos23

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele