26. kolo
04.03.2023 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Carlos Alcaráz (© AFP)

Saints získali důležité tři body

Southampton zvítězil v duelu 26. kola Premier League s Leicesterem City 1:0. Veledůležité tři body v boji o záchranu zařídil v prvním poločase Carlos Alcaraz.

Ve dvacáté minutě Theo Walcott v nebezpečném území fauloval Jamese Maddisona a byla z toho standardní situace pro Foxes. Té se ujal sám faulovaný a poslal parádní centr do šestnáctky přesně na Kelechiho Iheanacha. Jeho hlavička z dobré pozice však bohužel pro Lišky zamířila vedle. Po půlhodině hry si Walcott narazil s Cheem Adamsem a přihrávkou před bránu trefil ruku Castagneho, takže se nařizoval pokutový kop. Penalty se ujal James Ward-Prowse, ale pohrdl. Gólman Danny Ward vystihl směr kopu a střelu vyrazil mimo.

Domácí však neproměněná šance nemusela dlouho mrzet, jelikož se ve 35. minutě už vedení ujali. Che Adams si těsně pohlídal ofsajdové postavení a přihrávkou za obranu vysunul Carlose Alcaraze, který křižnou střelou z hranice šestnáctky skóroval.

Zkraje druhé půle se do příležitosti hostů dostal opět Iheanacho. A stejně jako v prvním případě těsně minul. Po hodině hry přišla na řadu třetí šance pro útočníka Leicesteru, když jej laxní rozehrávkou trefil gólman Saints Bazunu, jenže pálit ihned se neukázalo jako nejlepší řešení. Ještě v95. minutě mohlo být vyrovnáno. James Maddison setřásl Elyounoussiho a zleva nacentroval na Souttara. Hostující stoper však z blízka hlavou trefil pouze horní tyčku, a tři body tak zůstaly v Southamptonu.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele