24. kolo
19.02.2023 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Marcus Rashford střílí první branku utkání (© AFP)

Man Utd porazil Leicester, dvěma góly se blýskl Rashford

Man Utd vyhrál ve 24. kole Premier League nad Leicesterem 3:0. První poločas nabídl vyložené šance na obou stranách, ale do vedení šli Rudí ďáblové po brance Rashforda. Ve druhém poločase už United předvedli dominantní výkon a v 56. minutě se znovu prosadil Rashford. V 61. minutě přidal třetí branku střídající Sancho a United si tak připsali další tři body.

V 8. minutě se po rychlém útoku Leicesteru objevil úplně sám před brankářem Barnes, ale de Gea předvedl famózní zákrok a nepřipustil změnu skóre. O dvě minuty později Maddison našel krásnou přihrávkou Iheanacha, který ovšem ve výborné pozici zamířil těsně vedle levé tyče. V 18. minutě se do zajímavé šance probil Tete, jeho prudký pokus ze strany však v bráně neskončil. Ve 20. minutě spálil vyloženou šanci Iheanacho, jenž po Castagneho přesném centru zakončoval hlavičkou. De Gea opět čaroval a reflexivně vyrazil balón z brankové čáry.

Ve 25. minutě šli do vedení Rudí ďáblové. Fernandes krásně vysunul Rashforda, který si už věděl rady a prudkou střelou k levé tyči otevřel skóre utkání. Ve 37. minutě Fernandes nádherným pasem našel Dalota, ale ten v ideální postavení obrovskou příležitost ke skórování zahodil. V nastaveném čase prvního poločasu se kousek za vápnem opřel do míče Maddison, nicméně jeho prudký pokus skončil mimo.

Ve 49. minutě Shaw zahrával standardní situaci, na jeho přesný pas si naskočil Martínez, avšak prudkou hlavičku poslal pouze do břevna. Za okamžik vyzkoušel pozornost brankáře Fernandes, který pálil z hranice vápna doprostřed brány. V 51. minutě skončila stejným zakončením samostatná akce Rashforda. O sedm minut později už se ale anglický útočník dočkal, Fredovu přesnou přihrávku zužitkoval na výbornou a svůj samostatný únik zakončil přízemním zakončením za bezmocného gólmana.

V 62. minutě United slavili potřetí. Na konci pohledné týmové kombinace stál Sancho, který uklidil míč do odkryté brány, Fernandes si přitom připsal druhou asistenci v zápase. V 71. minutě po standardní situaci nebezpečně hlavičkoval Weghorst a jeho pokus jen o kousek minul levou tyč. V 87. minutě nizozemský útočník spálil další vyloženou šanci, když po krásné přihrávce Sancha střílel v ideální pozici jenom doprostřed brány. Domácí tým si už pohodlný náskok bez problému pohlídal a zvítězil 3:0.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele