32. kolo
25.05.2023 21:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Oslavující Casemiro (© AFP)

Ten Hag dovedl United k Lize mistrů, ve čtvrteční dohrávce Rudí ďáblové zdecimovali trápící se Chelsea

Rudí ďáblové si výhrou ve čtvrteční dohrávce 32. kola nad londýnskou Chelsea zajistili účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Po dominantním výkonu si z domácího utkání odnesli všechny tři body. Skóre zápasu už v šesté minutě otevřel Casemiro a v nastavení prvního poločasu vedení navýšil Anthony Martial. Ve druhé půli dokázal proměnit pokutový kop Bruno Fernandes a v 78. minutě se prosadil také Marcus Rashford. V samém závěru pak dokázal snížit na konečných 4:1 João Félix.

Hostující Chelsea v obměněné sestavě vstoupila do utkání poměrně aktivně, nicméně ze vstřelené branky se po proměnění první brankové šance radovali domácí. V páté minutě zahodil velkou příležitost Mychajlo Mudryk, naopak z následného protiútoku se prosadil Brazilec Casemiro, který hlavičkou zamířil přesně k levé tyči.

V 18. minutě měli domácí hráči možnost navýšit své vedení, v pokutovém území soupeře však nedokázal zpracovat míč Anthony Martial, a tak následovala pouze rozehrávka Chelsea.

Po půlhodině hry zahrozili po brejku také hosté, Kai Havertz ale hlavičku z nadějné pozice trestuhodně zahodil a nevyužil krásného centru Lewise Halla. Gólem neskončila ani přízemní střela Conora Gallaghera ze závěru prvního poločasu, a tak to vypadalo, že se do kabin půjde za stavu 1:0.

Jenže v páté minutě nastavení byla k vidění nádherná kombinace Rudých ďáblů, na jejímž konci stál osamocený Anthony Martial, který doklepl balón do odkryté brány a potvrdil svou zlepšující se formu.

Hned na začátku druhé půle to už mohlo být o tři góly. Londýňané opět ztratili míč na své polovině hřiště a po souhře Lindelöfa se Sanchem se dostal k zakončení Bruno Fernandes, svým pokusem však pouze orazítkoval břevno Kepovy branky.

Dominance domácích pokračovala i v následujících minutách, v 52. minutě se před soupeřící brankou zjevil Christian Eriksen, který krkolomným způsobem zacílil, a na brankové čáře zasáhl Kepa, přičemž z následné dorážky pak jen těsně minul Casemiro.

O dvacet minut později ukázal své schopnosti s merunou Bruno Fernandes. A poté, co přešel přes Wesleyho Fofanu, byl v soupeřově šestnáctce francouzským stoperem faulován. Sám kapitán Manchesteru se postavil k penaltovému puntíku a s přehledem svůj pokus proměnil - 3:0.

O pár chvil později zkusil své štěstí Marcus Rashford, jeho točená rána zpoza vápna však nezapadla mezi tři tyče. Anglický reprezentační křídelník se nicméně svého zápisu do střeleckých statistik přeci jen dočkal. Obrovské chyby Fofany v rozehrávce dokázal využít Fernandes a přihrál právě Rashfordovi do samostatného úniku, ten si pohrál s gólmanem Kepou a následně rozvlnil síť.

V 85. minutě se mohl prosadit také mladíček Garnacho, jeho tečovaný pokus ovšem skončil pouze na břevně.

O pět minut později se podařilo Chelsea kosmeticky upravit skóre, když střídající João Félix završil svou sólovou akci přesnou přízemní střelou k tyči De Geovy branky, a vykouzlil tak hostujícím fanouškům alespoň jednu radostnou událost.

V nastavení měl pak ještě obrovskou šanci Alejandro Ganracho, ale ani napodruhé nedokázal Kepu Arrizabalagu překonat, a tak zápas skončil výsledkem 4:1. Manchester United si výhrou upevnil umístění v top čtyřce a zajistil si postup do příštího ročníku Ligy mistrů. Chelsea se po další prohře nachází v tabulce až na 12. příčce.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele