7. kolo
01.03.2023 21:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Virgil van Dijk a Darwin Núňez (© AFP)

Liverpool si napravuje reputaci, v dohrávce porazil Wolverhampton a posunul se v tabulce

Liverpool v dohrávce 7. kola anglické nejvyšší soutěže porazil Wolverhampton zaslouženě 2:0. O výhře rozhodli až v druhé půli van Dijk se Salahem.

Zápas se rozběhl ve skvělém tempu; Liverpool chtěl Vlkům oplatit prohru 0:3 ze začátku února. Nicméně první střeleckou příležitost měl portugalský záložník João Moutinho, který po kombinaci s Pablem Sarabiou vyzkoušel reflexy domácího brankáře Alissona. O pár chvil později měl velkou šanci na skórování i španělský křídelník, jen těsně však nedosáhl na akrobatický pokus Raúla Jiméneze.

Atraktivní začátek utkání, kdy své možnosti měli i The Reds, vystřídala poměrně nezáživná pasáž. Ve 23. minutě mimochodem opustil hřiště kvůli zranění mladý krajní obránce Vlků Hugo Bueno, nahradil jej Rayan Aït-Nouri.

První velká šance Liverpoolu byla k vidění až ve 40. minutě, kdy měl na hlavě úvodní branku Harvey Elliot, ten však nedokázal zamířit přesně a těsně minul levou tyč branky Josého Sá. Anglický mladík zahrozil ještě jednou v závěru první půle, brankář Sá se ovšem nádherným zákrokem na prudkou skákavou střelu vyznamenal.

Ve druhé půli se podařilo Liverpoolu vsítit branku, po úniku Dioga Joty se dostal k odraženému míči Darwin Núñez a propálil Josého Sá. Jenže po kontrole VAR nebyla branka pro útočný faul Joty uznána, a tak se pokračovalo za nerozhodného stavu.

Ten však netrval příliš dlouho, v 73. minutě se postavil k přímému kopu Trent Alexander-Arnold a přesně našel Virgila van Dijka. Jeho hlavičku dokázal famózním tygřím skokem vychytat José Sá, k balónu se ale dostal Diogo Jota a pohotově jej přihrál před odkrytou branku, kde stál již osamocený nizozemský stoper - 1:0.

Vlci se snažili na inkasovanou branku rychle zareagovat, nicméně z protiútoku opět udeřili domácí. Darwin Núñez po kombinaci se střídajícím Codym Gakpem uprchl soupeřícím obráncům po levé straně. Následně přihrál pod sebe, kde našel sbíhající Mohameda Salaha, a ten kolenem doklepl merunu do odkryté branky.

Další branka v tomto duelu nepadla, a Liverpool se tak posouvá na 6. příčku, zatímco Wolverhampton zůstává i nadále patnáctý.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (2)

Přidat komentář
smetos

Nastoupi Luis Diaz v zakladu?

Reagovat
guerro

Tak že by znovu 3?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele