23. kolo
13.02.2023 21:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Cody Gakpo (© AFP)

Liverpool ovládl slavné Merseyside derby

Domácí Liverpool se dočkal své první ligové výhry v kalendářním roce 2023. V rámci Merseyside derby si totiž poradil s Evertonem, který nedokázal navázat na výhru nad Arsenalem. Skóre utkání otevřel Salah, na konečných 2:0 dal pak na začátku druhé půle Gakpo.

První výraznější šance byla k vidění v 11. minutě, kdy domácí zahrávali přímý kop z nebezpečného prostoru. Exekuce se zhostil Mohamed Salah, rána mu ale vůbec nesedla a trefil jen jednoho z hráčů stojících ve zdi. O pět minut později si domácí hráči vysloužili potlesk fanoušků. Míč do vápna totiž parádně poslal kopem přes hlavu Darwin Núñez a našel volného Codyho Gakpa, ten však hlavičkou těsně minul branku Jordana Pickforda.

Následná pasáž nepřinesla mnoho střeleckých příležitostí, fanoušci obou mužstev však byli svědky velmi bojovné hry. Ve 36. minutě však přišla první změna skóre. Krásný centr od rohového praporku vyslal Alex Iwobi a přesně našel Tarkowskiho, který hlavičkoval pouze do tyče. Z následného protiútoku se dostal do samostatného úniku Núñez a posunul míč do prostoru, kde se nacházel Salah. Ten pak z bezprostřední blízkosti bez větších problémů doklepl míč do odkryté branky.

V závěru první půle pak ještě jednou zahrozil uruguayský útočník Núñez, jeho tvrdá rána však byla zblokována, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

Hned na startu druhého poločasu však Liverpool náskok zdvojnásobil. Trent Alexander-Arnold přízemním centrem našel na zadní tyči osamoceného Codyho Gakpa, který rozvlnil síť a ve svém šestém utkání v dresu Liverpoolu konečně otevřel gólový účet - 2:0.

V 58. minutě mohl stvrdit nadprůměrný výkon také Núñez, jeho nebezpečnou střelu však dokázal Pickford zlikvidovat.

Hostující Everton se ještě v závěru zmohl na několik nebezpečných šancí, k vidění pak bylo také několik roztržek, které jsou pro Merseyside derby typické, nicméně další branka v utkání nepadla, a tak zápas skončil vítězstvím svěřenců Jürgena Kloppa 2:0.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (6)

Přidat komentář
M1ck0

Kdy jindy se zvednout než tady...2:0

Reagovat
pantondavo

Přesně, 0:2

Reagovat
M1ck0

Reagovat
pantondavo

Dobrej tip

Reagovat
M1ck0

Reagovat
Naseroslosos23

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele