27. kolo
11.03.2023 16:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Ben Chilwell (© AFP)

Chelsea navázala na postup v Lize mistrů vítězstvím nad Leicesterem

Lišky přes bojovný výkon odchází poraženy, Blues zvítězili 3:1.

Ve 27. kole Premier League přivítal Leicester na domácí půdě modrý tým z Londýna Chelsea. Chelsea se úspěšně povedlo navázat na výhru z minulého kola, zatímco Leicester, který pomýšlel na body, nakonec skončil s prázdnou. Celý zápas byl otevřený, na každé straně excelovali brankáři, zatímco obrany propouštěly spousty šancí. Nejdříve se ve 12. minutě prosadil prudkou volejí Chilwell. Ve 38. minutě srovnal Patson Daka střelou spoza šestnáctky. Posledním kopem prvního poločasu dal Kai Havertz lobovanou střelou na 1:2. V 78. minutě Mateo Kovačič upravil svou volejí na 1:3.

K první větší šanci se dostala ve 12. minutě Chelsea. Bývalá Liška Ben Chilwell zahrál rohový kop do malého vápna. Obránce Leiceteru míč prodloužil až téměř k opačnému rohu, kde si ho našel Kalidou Koulibaly a nádherným přetaženým centrem vybídnul Bena Chilwella na zadní tyči k voleji. Ten se do míče opřel a ránou po zemi překonal brankáře Warda.

Ve 25. minutě přišla další velká šance. Joao Felix si zpracoval přihrávku, vběhl do vápna a vystřelil. Střela pouze orazítkovala pravou tyč.

O 2 minuty později zazněla branková konstrukce také na druhé straně a to po střele Kiernana Dewsbury-Halla z 20 metrů, kterou ještě tečoval Koulibaly a změnil její trajektorii na spojnici. Odražený míč již měl pod kontrolou Kepa Arrizabalaga.

Ve 35. minutě se po pravé lajně protáhnul Ruben Loftus-Cheek a z úrovně šestnáctky poslal merunu po zemi na penaltu, kde si ji našel Félix a uklidil ji do levého spodního růžku brány. Hráči Chelsea se neradovali dlouho. Videorozhodčí odhalil ofsajd portugalského mladíka a gól byl odvolán.

Ve 38. minutě se naopak radovaly Lišky. Střelec neuznané branky byl obrán o míč před vlastní bránou Ricardem Pereirou, ten posunul na Patsona Daku, který si míč navedl na střelu a spoza šestnáctky parádní střelou na přední tyč překonal brankáře Kepu.

Dakův gól nakopnul hráče Leicesteru. během následujících 5 minut měli 2 velké šance. nejdříve si James Maddison navedl balón do pokutového území a vystřelil na zadní tyč, střelu však Kepa zneškodnil. Chvíli na to se k opuštěnému míči u půlkruhu dostal Kelechi Iheanacho, který prudkou střelou ohrozil bránu. Španělský brankář byl opět pozorný a vyrazil míč zpět do hry.

V 6. minutě nastavení prvního poločasu Enzo Fernández lobovanou přihrávkou našel Kaie Havertze, který z 10 metrů přeloboval brankáře. Chelsea poslala Leicesteru gól do šatny a vzala si zpět vedení.

Hned po začátku druhého poločasu měl obrovskou příležitost Wesley Fofana, který se dostal k zakončení hlavou po rohovém kopu. Výborně postavený brankář prudkou hlavičku vyrazil nad břevno.

Obrovskou šanci srovnat tento zápas měl Dewsbury-Hall. Kepa nedosáhnul na centr a pouze jej zpomalil. Bohužel na hlavu Barnese, který pohotově vrátil míč před prázdnou bránu, kde Dewsbury-Hall mohl poslat míč do brány. Hall však špatně trefil míč a ten skončil v zámezí.

V 75. minutě byl poslán Mykhailo Mudryk do duelu s brankářem. Ukrajinec přízemní střelou duel vyhrál, avšak pomezní rozhodčí signalizoval ofsajd.

Další break měla Chelsea v 78. minutě kdy Kai Havertz po náběhu z pravé strany nacentroval míč na zadní tyč. Mudryk na zadní tyči vrátil míč zpět do pětky kde si jej našel Kovačič a volejí překonal bezmocného Warda.

Do konce zápasu už se toho moc neudálo. v 86. minutě po nebezpečném skluzu na Cairneyho Chukwuemeku si Wout Faes vysloužil druhou žlutou kartu a následně červenou kartu a musel hřiště opustit. Chelsea i přes nebezpečnost Leicesteru udržela výhru 1:3 a připisuje si druhé 3 body v řadě. I přesto zůstává desátá. Leicester i přes porážku zůstává nad sestupovými příčkami na 16. místě.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (1)

Přidat komentář
tadko97

Musíme vyhrať, nič iné nesmie byť..

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele