29. kolo
03.04.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Obránce Keane zajistil Evertonu bod gólem z poslední minuty

Dramatická pondělní dohrávka 29. kola anglické Premier League vítěze nenašla, Everton byl Tottenhamu vyrovnaným soupeřem a za svůj srdceryvný výkon si odváží odměnu v podobě získaného bodu za remízu 1:1.

V pondělím střetnutí se vrátil mezi tři tyče Hugo Lloris a už ve druhé minutě musel být ve střehu. Po kombinaci domácích se ke střele zpoza vápna dostal Demarai Gray, ten však z nadějné pozice minul Llorisovu branku. O pár minut později poprvé zahrozili i Spurs, když využil chyby v rozehrávce Evertonu na půlící čáře Skipp. Mladičký záložník s míčem uběhl několik desítek metrů, přiťukl míč Kaneovi, jenž z otočky nebezpečně pálil, jeho pokus však dokázal z brankové čáry vykopnout Michael Keane.

Zbytek prvního poločasu příliš akce nenabídl, za zmínku stojí ještě velká příležitost Abdoulaye Doucourého, který však hlavičkoval vysoko nad, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

I začátek druhého dějství přinesl obrovskou šanci a opět to byli domácí, zkušený středopolař Gueye ale nevystřelil vůbec přesně a mířil vysoko nad. Domácí příznivci smutnili ještě o něco víc v 58. minutě, kdy byl za hrubé nesportovní chování vyloučen Doucouré, a domácí tak museli poslední půlhodinu dohrát v deseti.

Hosté přesilovky využili hned z první šance, a to, když po faulu Keana v pokutovém území proměnil nařízenou penaltu ostrostřelec Kane.

Když už to vypadalo, že si Spurs pod vedením kouče Cristiana Stelliniho udrží vedení, a že si do tabulky připíší důležité body v boji o Ligu mistrů, přišla v 88. minutě studená sprcha. Křídelník Lucas Moura po pěti minutách pobytu na hřišti totiž zcela zbytečně dohrál souboj s Michaelem Keanem, za svůj nevybíravý zákrok dostal přímou červenou kartu. O dvě minuty později navíc vypálil ze vzdálenosti asi 30 metrů právě faulovaný obránce Keane. Netradiční střelec mířil přesně k levé tyči Llorisovy branky, bylo srovnáno.

V úplném závěru pak ještě mohl Evertonu zajistit všechny tři body Tarkowski, jeho pokus však byl zblokován, a tak utkání skončilo smírně 1:1. Tottenham se tak bodově dotáhl na dvojici Newcastle - Manchester United a vyšvihl se na průběžné čtvrté místo, Toffees posunuli díky zisku bodu na patnáctou příčku, jsou však stále namočeni v boji o udržení.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele