34. kolo
29.04.2023 13:30 CET
4 : 3
(3:2)

Reportáž

Wilfried Zaha (© AFP)

Ze sedmigólového zápasu vyšel lépe Crystal Palace

Crystal Palace porazil ve 34. kole Premier League West Ham 4-3. Sedmigólové utkání přineslo brankové hody na obou stranách a hned pětkrát se měnilo skóre v prvním poločase. Marocký obránce Aguerd snížil v 72. minutě na rozdíl jediného gólu, ale hosté se už na závěrečný tlak nezmohli, a museli tak zkousnout druhou ligovou porážku v řadě.

West Ham úvodní aktivitu naplno využil v 9. minutě, kdy se dostal k odraženému balónu v malém vápně Tomáš Souček a střelou pod horní tyč otevřel skóre zápasu. Vedení hostujícího týmu však netrvalo moc dlouho, v 15. minutě zužitkoval dobré postavení v pokutovém území Jordan Ayew a střelou k pravé tyči vyrovnal na 1-1. Ghanský útočník ještě vzápětí obdržel žlutou kartu za nesportovní chování. V 19. minutě byl David Moyes nucen udělat první změnu, zraněný Zouma už nemohl pokračovat dál a místo něj se do hry zapojil Ogbonna.

Produktivní dvacetiminutovku zakončil domácí Zaha, který se poměrně šťastně dostal k dorážce v malém vápně a bez obtíží dopravil balón do odkryté brány. Ve 23. minutě nebezpečně střílel aktivní Souček, ale jeho střelu doprostřed jistým zákrokem zlikvidoval Johnstone. O minutu později český záložník nešetrně zajel do protihráče a po právu od rozhodčího viděl žlutou kartu. Ve 30. minutě už to bylo o dva góly, velkou chybu jednoho z bránících hráčů potrestal Schlupp a přesnou střelou upravil skóre na 3-1. West Ham tentokrát dokázal zareagovat, ve 35. minutě Souček našel krásnou přihrávkou Antonia a ten z bezprostřední blízkosti snížil hlavou na 3-2.

V 54. minutě se krásnou střelou z dálky prezentoval Olise, Fabiański však pokus dobře viděl a předvedl výborný zákrok. V 58. minutě sestřelil protihráče Vladimír Coufal a sudí okamžitě tasil žlutou kartu. V 64. minutě se provinil faulem v pokutovém území hostující Aguerd a Crystal Palace dostal k dispozici pokutový kop. Ten následně posvětilo i video a k balónu se postavil Eze. Střelou k levé tyči nedal brankáři šanci a vrátil domácímu týmu dvougólové vedení.

To ale opět netrvalo dlouho, v 73. minutě Souček našel přihrávkou Aguerda a ten hlavou snížil na 4-3. Rozhodčí vzápětí kontroloval, jestli marocký obránce nezahrál rukou, ale nakonec bylo rozhodnuto, že branka platí.

V 87. minutě si na centr z rohového kopu naskočil Andersen, pokus hlavou ale poslal těsně vedle levé tyče. Crystal Palace si už těsný náskok uhlídal a ve 34. kole porazil West Ham 4-3. Eagles se v dalším kole představí na půdě Tottenhamu, zatímco West Ham bude hostit Manchester United.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
OnlyWHU

Tak snad to dáme! Ale... bacha na jejich forvardy!!!

Reagovat
OnlyWHU

Veledůležitej zápas o trochu klidu jsme nezvládli. Zůstalo strašný zklamání po spoustě našich chyb. Zápas rozhodla kvalitní ofenzíva domácích, jejich útočníky bych bral všechny. My jsme chtěli hrozit osamoceným Antoniem!?!, kterej už ale na celech 90 min. prostě nemá. Náhrada za něj teď bohužel neexistuje. Ostatní mu moc nepomohli, do většího tlaku jsme se prostě nedostali. Zoufalý výkon Emersona a celý levý strany v první půli. Naše záloha mi připadla těžkopádná, k tomu jing a jang Suka! Teď s oběma Man., semi KL a pak třikrát o všechno. Bude to fakt hustý!!!! Dopadli jsme tak, že nám teď nezbývá než fandit soupeřům ostatních ohrožených klubů. Nechali jsme si všechno až na konec a čeká nás hodně náročná loterie. I tak: COYI!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele