24. kolo
18.02.2023 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

James Ward-Prowse (© AFP)

Trápení Blues pokračuje domácí prohrou se Southamptonem

Prohru 0:1 například s Manchesterem City by asi v současné době fanoušci Chelsea nějak pochopili. Blues však ve 24. kole Premier League padli na Stamford Bridge s posledním Southamptonem, když se v závěru první půle trefil James Ward-Prowse.

První poločas byl ve znamení trápení na obou stranách. Domácí Chelsea potvrdila herní mizérii z posledních týdnů a na poslední Southampton nemohla nic vymyslet. Saints zase vypadali, že by jim stačil i bod a nechali domácí celek v jeho útrapách utápět. V závěru prvního poločasu však z čista jasna Southampton udeřil. Probíhala už první nastavená minuta, když Armstronga asi pětadvacet metrů od brány fauloval Azpilicueta. To byla od domácího kapitána velká chyba, protože rozehrávky se ujal James Ward-Prowse a balon zakroutil přes zeď přesně k tyči tak, že se Kepa natahoval marně.

V 68. minutě Chelsea poprvé v zápase dokázala otevřít obranu soupeře a ani tak se gólu nedočkala. Havertz přihrával ve vápně pod sebe na Sterlinga a ten trefil jediného bránícího hráče před sebou. Za tři minuty domácí doslova pohrdli vyrovnáním. Havertzův centr směřoval na Sterlinga, který hlavičkoval do prázdné brány. Vracející se Perraud však balon z brankové čáry poslal pryč a Sterling poté neuspěl ani s dorážkou. Nic dalšího už svěřenci trenéra Grahama Pottera nevymysleli a skončili s prázdnou. Chelsea je tak nadále desátá daleko od příček zajišťujících postup do evropských pohárů v příštím ročníku. Saints se naopak přiblížili nesestupovým pozicím, na které momentálně ztrácí z posledního místa jen tři body a boj o záchranu ta bude určitě ještě hodně napínavý.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele