8. kolo
15.03.2023 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Solly March (© AFP)

Brighton porazil Crystal Palace nejtěsnějším rozdílem

Brighton sehrál v rámci středeční dohrávky 8. kola Premier League vyrovnaný duel s Crystal Palace a díky brance Sollyho Marche si do tabulky připisuje další důležité tři body a aktuálně se dotáhl na šestý Liverpool.

V úvodu utkání předváděli daleko větší nasazení hosté, kteří stále toužili po první ligové výhře v roce 2023. Své velké šance však neproměnil ani Odsonne Édouard ani Michael Olise, a tak předali iniciativu domácím.

V 13. minutě prověřil mladého brankáře Whitwortha Mitoma, o dvě minuty později však z druhé střely na branku Brighton skóroval. Solly March si totiž krásně naběhl na průnikovou přihrávku Mitomy a střelou na zadní tyč prostřelil ligového debutanta.

Brighton byl i ve zbytku utkání daleko nebezpečnější, zejména Japonec Mitoma měl hned několik jasných gólových příležitostí, nebezpečně pálil také obránce Estupiñán či argentinský středopolař Alexis Mac Allister.

V závěru nedokázal využít obrovské chyby Steelea hostující Ahamada, a tak utkání skončilo nejtěsnějším rozdílem 1:0.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele