13. kolo
23.10.2022 15:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Leon Bailey (© AFP)

Danksova premiéra na lavičce Aston Villy skončila vysokou výhrou nad Brentfordem

Aston Villa zvládla první zápas po odvolání Stevena Gerrarda na jedničku, když rozprášila bezbranný Brentford v poměru 4:0. Aston Ville vyšel vstup do zápasu náramně, když ve druhé minutě otevřel skóre Bailey, o chvíli později se trefil Ings a stejný hráč skóroval i z penalty. Ve druhém poločase ještě navýšil vedení Watkins.

Dočasný trenér Aston Villy, tedy Aaron Danks, se radoval z prvního gólu svých svěřenců už ve druhé minutě. Roh Douglase Luize byl zahrán na krátko a po nacvičeném signálu se k míči dostal Leon Baily, který prostřelil blok bránících hráčů a poslal domácí do rychlého vedení. Než se dokázali hráči Brentfordu z inkasované branky vzpamatovat, lovil brankář Raya míč ze své sítě podruhé. Ashley Young vyprodukoval krásnou přihrávku na střelce první branky Leona Baileyho, který poslal balón před branku, kde si jej našel Danny Ings. Anglický útočník se z bezprostřední blízkosti nemýlil a zvýšil na 2:0.

Ve třinácté minutě se dýchalo hostům ještě hůře, když ve vlastním vápně zfauloval Mingse Kirstoffer Ayer a rozhodčí England nařídil penaltu. K ní se postavil Danny Ings, jenž prudkou střelou doprostřed branky překvapil Rayu a svým druhým gólem v utkání navýšil domácí vedení. Villains byli aktivní i ve zbytku první půle, nicméně nebezpečné střely Douglase Luize, Emiliana Buedníi či Mattyho Cashe brankou neskončili.

Po hodině hry kapitulovala obrana hostů již počtvrté, to když Ollie Watkins natřikrát překonal španělského brankáře. První střelu zblízka Raya vychytal, druhou zastavila tyč, avšak ta třetí v pořadí už skončila v síti.

První zápas bez Gerrarda vyšel Ville náramně a po 12 odehraných kolech se nachází na 14. příčce, Brentford je i přes prohru desátý.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele