28. kolo
18.03.2023 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Douglas Luiz (© AFP)

Aston Villa potvrdila roli favorita

Aston Villa ve 28. kole Premier League porazila Bournemouth 3-0. Domácí poslal do vedení již v 7. minutě Douglas Luiz. Po přestávce měli Villans několik dalších vyložených šancí a po dvou z nich se prosadili Ramsey a Buendia. Domácí tým si připsal 3 body a v tabulce aspoň dočasně přeskočil Chelsea.

Diváci ve Villa Parku se dočkali brzkého gólu. V 7. minutě Bailey krásně našel Douglase Luize a ten přesnou přízemní střelou otevřel skóre utkání. O pět minut později mohli hosté srovnat, ale Billing v obrovské příležitosti nezamířil přesně. Ve 26. minutě se v dobré pozici objevil Solanke, s jeho střelou však Martínez neměl žádný problém. Vzápětí musel na druhé straně zasahovat Neto, který skvěle pokryl střelu Watkinse. Ve 40. minutě se zdálo, že jeden z hostujících hráčů zahrál v pokutovém území rukou. Rozhodčí prověřil situaci u VARu a nakonec nechal hru pokračovat.

Ihned po přestávce vyzkoušel Netovu pozornost Moreno, jenž pálil z hranice vápna k levé tyči. V 52. minutě zase selhal ve vyložené šanci Watkins. V 63. minutě dostal Bournemouth k dispozici přímý volný kop ze slibné vzdálenosti. Billingovu střelu směřující k levé tyči však bravurně zastavil Martínez a nepřipustil tak změnu skóre. V 72. minutě nebezpečně zakončoval Solanke, ale jeho pokus stačil na poslední chvíli zblokovat jeden z obránců soupeře. V 80. minutě se rozjásal Villa Park podruhé. Ramsey se po pohledné individuální akci dostal až do vápna a střelou doprostřed brány zvýšil na 2-0. Za okamžik mohl přidat třetí gól aktivní Watkins, tentokrát ovšem Neto vytáhl míč na roh.

V 89. minutě Villans skórovali potřetí, po centru z rohového kopu se nejlépe zorientoval Buendia a hlavou umístil balón k levé tyči. Aston Villa si dokráčela pro jednoznačné vítězství 3-0 a v tabulce poskočila na 10. místo, Bournemouth zůstává na sestupovém předposledním místě.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele