28. kolo
19.03.2023 15:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Granit Xhaka (© AFP)

Ani po vyhazovu Vieiry se Crystal Palace v lize nechytil, Arsenal zvýšil náskok na čele

Arsenal v zápase 28. kola potvrdil roli favorita a po vypadnutí z Evropské ligy porazil doma Crystal Palace. V rámci londýnského derby se za Gunners prosadil Martinelli, Saka a Xhaka, následně se podařilo snížit Schluppovi. Patnáct minut před koncem o výhře domácích nadobro rozhodl svým druhým gólem v utkání Saka.

První brankovou příležitost přitom měli hosté, a to, když se v 11. minutě odhodlal ke střele na hranici pokutového území Wilfried Zaha. Ten obehrál Bena Whitea a zakončil prudce do tyče, od které se míč odrazil do zad brankáře Ramsdalea a následně na rohový kop.

Gunners poprvé zahrozili o sedm minut později. K odraženému míči po nepřesném centru Bukaya Saky se dostal kapitán Martin Ødegaard a vystřelil na zadní tyč, mladičký brankář Whitworth si však s jeho pokusem poradil.

O deset minut později už však musel míč vytahovat ze své sítě. Aktivně hrající Saka připravil svým spoluhráčům další načechraný centr do vápna, kde si jej našel Gabriel Martinelli, který se kličkou dostal přímo před branku Whitwortha a prudkou střelou otevřel skóre.

Arsenal po vstřelené brance ještě nabral na obrátkách a odměnou mu bylo zdvojnásobení vedení ještě před přestávkou. Saka založil další útočnou akci a po kombinaci s Benem Whitem na pravé straně hřiště se sám dostal do nebezpečného prostoru uvnitř pokutového území a technickým pokusem obstřelil soupeřícího brankáře - 2:0.

Domácí na začátku druhé půle přenechali aktivitu hostům, ti z ní však nedokázali vytěžit absolutně nic. A tak přišel v 55. minutě další trest. Leandro Trossard totiž vyslal krásnou průnikovou přihrávku na Granita Xhaku, který míč stihl ještě před vyběhnuvším Whitworthem a sklepl míč do odkryté branky.

Tříbrankové vedení však domácím vydrželo jen sedm minut, pak se totiž po rohovém kopu prosadil Jeffrey Schlupp, jenž dokázal využít laxního bránění Gabriela Magalhãese a dal Crystal Palace alespoň drobnou naději na bodový zisk.

O tu hosté nadobro přišli v 74. minutě, kdy po zpětné přihrávce Kierana Tierneyho zakončil z pozice penaltového puntíku přesně k tyči Bukayo Saka a svým dvanáctým ligovým gólem v sezóně dal na konečných 4:1.

Arsenal tak navázal na vítěznou vlnu v domácí soutěži a odskočil druhému Manchesteru City na rozdíl osmi bodů, Citizens však mají jedno utkání k dobru. Crystal Palace se v lize nadále trápí, po 28 odehraných kolech mu náleží dvanáctá příčka.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele