27. kolo
11.03.2023 13:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Philip Billing (© AFP)

Liverpool padl na hřišti Bournemouthu, Salah neproměnil pokutový kop

Bournemouth porazil ve 27. kole Premier League Liverpool 1:0. Domácí šli do vedení ve 28. minutě po brance Billinga. V druhém poločase hosté dostali výhodu pokutového kopu, ale Salah v obrovské příležitosti selhal a bránu vůbec netrefil. Cherries tak oplatili Reds porážku ze srpna a díky třem bodům poskočili na 17. místo.

Hosté začali utkání aktivně a v první šanci zápasu se objevil Van Dijk, který si ve vápně naskočil na přesný centr z rohového kopu, jeho následnou hlavičku však zlikvidoval pozorný obránce soupeře. Na druhé straně spálil v 10. minutě obrovskou tutovku Ouattara, jenž v ideální pozici minul odkrytou bránu. Ve 13. minutě už Liverpool vstřelil branku, ale ta vzápětí nemohla být uznána z důvodu ofsajdového postavení. Ve 28. minutě nečekaně udeřili domácí, Ouattara našel volného Billinga a ten střelou doprostřed brány poslal Bournemouth do vedení.

Ve 34. minutě se rozhodl pro střelu ze střední vzdálenosti Fabinho, jeho pokus ovšem mířil vysoko nad. O několik minut později si centr z přímého volného kopu našel Van Dijk, ale razantní hlavičku poslal jen těsně vedle levé tyče. Ve 43. minutě selhal ve slibné příležitosti Solanke, jehož střela mířila nad. Hráči odcházeli do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Do druhého poločasu naskočil Jota, který vystřídal Elliota. Vzápětí střílel portugalský útočník kousek za vápnem, s jeho zakončením si však bez problému poradil Neto. V 61. minutě se do vyložené šance dostával opět Jota, ale jeden z obránců na poslední chvíli zasáhl a šanci zneškodnil.

V 65. minutě sáhl Jürgen Klopp k dalším třem změnám. V zápase skončili Núñez, Fabinho a Alexander-Arnold a na jejich místo přišli Milner, Henderson a Firmino. V 67. minutě zahrál v pokutovém území rukou domácí Smith a rozhodčí po konzultaci s VARem nařídil pokutový kop. Toho se ujal Salah, ale v obrovské šanci na vyrovnání selhal a vůbec netrefil branku.

Do konce utkání už si hosté žádnou vyloženou šanci nevypracovali, a tak ve 27. kole překvapivě prohráli na hřišti Bournemouthu 0-1.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele