29. kolo
01.04.2023 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Dominic Solanke (© AFP)

Bournemouth otočil zápas s Fulhamem, tři body mu vystřelil Solanke

Bournemouth ve 29. kole Premier League zvítězil nad Fulhamem 2-1. Hosté šli do vedení v 16. minutě, kdy se prosadil Pereira, ale domácí dvěma góly v druhém poločase utkání otočili, rozhodující trefu zařídil v 79. minutě Solanke. The Cherries se tak vzdálili od sestupových pozic a nyní jsou na 15. místě.

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté a v 16. minutě herní převahy využili. Reed přesnou přihrávkou našel Pereiru, který střelou k levé tyči otevřel skóre utkání. Branku ještě poté zkoumal VAR, ale rozhodčí ofsajd neodhalil, a hosté tak mohli slavit. Ve 22. minutě mohli hosté přidat druhý gól, ale Robinsonova pěkná střela trefila pouze břevno. Ve 31. minutě se připomněli domácí, Ouattarova střela však mířila o kousek vedle. Bournemouth ke konci prvního poločasu stupňoval tlak, což přineslo další nebezpečné šance.

Ve 41. minutě podržel hostující tým Leno, jenž bravurně zlikvidoval střelu Solankeho. Následnou dorážku poslal Ouattara vysoko nad.

Po přestávce začal Bournemouth, tam kde skončil. Ve 49. minutě obdržel výbornou přihrávku do vápna Billing, Leno se ovšem znovu předvedl a střelu zneškodnil. V 50. minutě už se domácí dočkali, zhruba na hranici vápna se dostal k dorážce Tavernier a střelou do levé šibenice vyrovnal na 1-1. V dalších minutách se na hřišti pořádně přiostřilo a rozhodčí vytáhl několik žlutých karet na obou stranách. V 79. minutě nebezpečně střílel Christie, Leno balón pouze vyrazil před sebe, čehož rychle využil Solanke a míč uklidil do odkryté branky.

Bournemouth si už těsný náskok pohlídal a na svém hřišti vyhrál nad Fulhamem 2-1, čímž se vzdálil od sestupových pozic.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele