9. kolo
24.10.2021 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů West Hamu (© AFP)

West Ham bere výhru z londýnského derby proti Tottenhamu

První poločas nabídl velké příležitosti na obou stranách. Lucas Moura ale mířil z dobré pozice nad a Harryho Kanea vychytal Fabiański. Na druhé straně mířil jen těsně mimo Tomáš Souček. Jediné branky utkání se tak diváci dočkali až po přestávce, kdy se v 72. minutě trefil z rohového kopu Antonio. Tottenham už nedokázal na jeho zásah reagovat a v tabulce spadl na šesté místo. West Ham se dostal Top Four a je čtvrtý.

Úvod zápasu jednoznačně opanovali domácí "Kladiváři", kteří si v 8. minutě vytvořili první brankovou příležitost, při níž se Hugo Lloris pořádně zapotil. Bowen odcentroval z pravé strany přímo na volného Fornalse, jenž se v akrobatické pozici opřel do míče. Lloris ale potvrdil, že ještě stále patří ke špičkovým gólmanům a jeho nebezpečný pokus vytlačil mimo tři tyče. V 19. minutě domácí potvrdili skvělý přechod do útoku, který je zdobí celou sezónu. Antonio přetlačil Emersona a do jeho odražené přihrávky se z druhé vlny opřel Fornals. Mířil však nepřesně.

Krátce nato zahrozili i domácí, jenže Lucas Moura po Sonově přihrávce ve vápně branku trestuhodně přestřelil. Ve 24. minutě se v gólovce ocitl sám Jihokorejec Son, kterého skvěle vysunul Ndombélé. Sonovu slabou střelu ale v pohodě kryl Fabiański. Tottenham se postupně dostával více do kombinací a držel míč, zatímco domácí číhali na své oblíbené brejky.

Ve 35. minutě se mohl mezi střelce zapsat český záložník Tomáš Souček! Odchovanec Havlíčkova Brodu se vyšplhal na centr Fornalse, ale hlavičku poslal těsně vedle. Souček tak nerozšířil bilanci jednoho gólu v letošním ročníku. Nebezpečný centr vyslal ve 40. minutě také hostující Reguillón, ale Ndombélé z výborné pozice mířil jen do náruče Fabiańskho.

Další výborný oblouček Reguillóna si ve 43. minutě našel agresivní Harry Kane, ale jeho tvrdou hlavičku vyškrábl nad břevno pozorný Fabiańsk. Ofenzivní poločas tak skončil 0:0 a obzvlášť Spurs mohli litovat několika spálených šancí.

Druhá půle se nesla ve snaze obou týmů vstřelit úvodní gól zápasu, ale dlouho jsme se nedočkali nějaké větší brankové příležitosti. Bylo znát, že soupeři se na sebe po taktické stránce perfektně připravili. Až v 71. minutě byl London Stadium svědkem první velké šance druhého poločasu. A byli to domácí, kteří zahrozili. Konkrétně Fornals, jehož tečovanou střelu vyrazil na roh. A právě z následného rohového kopu Hammers udeřili! Cresswell poslal do vápna ostrý míč a Antonio, kterého velmi ledabyle bránil Harry Kane, kopačkou přesně usměrnil míč za záda bezmocného Llorise - 1:0!

"Kohouti" se pochopitelně vrhli do útoku, ale dlouho se jim nedařilo přechytračit pevnou domácí defenzivu. Naopak mohli v 82. minutě sami inkasovat, ale jako už po několikáté je v utkání zachránil vynikající Lloris, který pokryl pokus Benrahmy. Hostům se naopak po hříchu vůbec nedařilo vytvořit si závěrečný tlak a londýnské derby, tak skončilo výhrou domácích "Kladivářů".

Autor: David Ullrich / onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zostava nemenná, bude ťažké bodovať. Potrebujeme sa v obrane viac sústrediť a neinkasovať z prvej strely na bránu.

Lloris - Emerson, Romero, Dier, Reguilon - Skipp, Hojbjerg - Lucas, Ndombelé, Son - Kane

Reagovat
OnlyWHU

Další skvělá výhra nad rivalem. Kohouty jsme nepustili téměř do ničeho. Skvělý Fabi, Zouma, Rice, Antonio a vlastně všichni. Obrovský pokrok Johnsona. V tak nabitým programu se naši hoši neuvěřitelně překonávají. Krásný pohled na tabulku! Bravo Moyes! A ve středu MC!!!

Reagovat
duloig

COYI !!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele