21. kolo
01.01.2022 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Davinson Sánchez (© AFP)

Tottenham v nastavení urval výhru

Tottenham pokračuje ve stíhací jízdě za první čtyřkou a pod vedením Antonia Conteho stále neprohrál. V prvním svém utkání v roce 2022 sice nepředvedl žádnou překrásnou podívanou, naopak se po většinu času spíše trápil, díky brance Davinsona Sancheze z nastaveného času však zapisuje těsnou výhru 1:0 a posouvá se na šesté místo tabulky.

Kdo zaspal první poločas, ten vskutku o nic nepřišel. K vidění toho totiž opravdu mnoho nebylo. Watford vystavěl okolo svého vápna betonovou tvrz, kterou fotbalisté hostujícího celku neúspěšně dobývali. Kdykoliv pak svěřenci Claudia Ranieriho získali balón, následoval zpravidla dlouhý nákop do země nikoho, který tak znamenal jen okamžité odevzdání balónu. Tottenham si sice vypracoval možnosti k řadě centrů, jejich provedení však bylo bídné, a proto k šancím nevedlo. Největší příležitost úvodního dějství tak Spurs daroval hrubkou brankář Bachmann, který nepřesnou přihrávkou oslovil Harryho Kanea, který ale z hranice velkého pokutového území minul.

Druhý poločas nabídl přece jenom o něco lepší podívanou. Hezkým sólem ji začal střídající Joao Pedro, který byl kousek před pokutovým územím Tottenhamu podražen a Watford tak měl výhodu volného přímého kopu. Sám postižený se postavil k exekuci, jenže branku vysoko překopl. Na druhé straně se zase střelu Emersona Royala pokusil tečovat Son, balón však nasměroval mimo tři tyče. Dvacet minut před koncem se domácí vehementně dožadovali pokutového kopu, když se po souboji s Llorisem k zemi skácel aktivní Pedro, brankář hostujícího celku však s největší pravděpodobností zahrál balón, a proto nebyla pětka nařízena.

Patnáct minut před koncem měl obrovskou šanci Son, kterého našel krásným pasem Lucas Moura, jenže jeho chytré zakončení dokázal parádním zákrokem vyrazit domácí brankář. Watford ale bezbrankový stav nakonec přece jenom neudržel, už v nastaveném čase se totiž k rozehrávce volného přímého kopu postavil Son a svým prudkým centrem našel hlavu Sancheze, který zblízka rozhodl o vítězství Tottenhamu v poměru 1:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
DUCK11

0:2 - Moura, Son

Reagovat
smazaný uživatel

3,89-2,58. Přesně o jeden -o dva a více. Snad jeden z těch dvou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele