8. kolo
16.10.2021 13:30 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Roberto Firmino (© AFP)

Liverpool roznesl Watford a nadále stíhá Chelsea

Jednoznačnou záležitostí bylo osmé utkání Liverpoolu v této sezoně Premier League. Na hřišti Watfordu řádilo útočné trio, po hattricku Firmina a dalších brankách Maného se Salahem skončilo utkání výsledkem 0:5.

Hornets nastoupili v rozestavení se třemi stopery. Před Fosterem operovali Cathcart, Troost-Ekong a Rose, na krajích obrany pak Kiko a Masina. Křídelní pozice patiřli Kuckou se Sarrem, střed pole pak Dennisovi a Sissokovi. Na hrotu dostal důvěru Cucho.

Jürgen Klopp při Alissonově indispozici postavil mezi tři tyče Kellehera a před něj defenzivu ve složení Alexander-Arnold, Matip, van Dijk a Robertson. Zálohu utvořili Milner, Henderson a Keita, před nimiž se představilo hvězdné trio Salah, Firmino, Mané.

Na úvodní trefu se čekalo jen do deváté minuty. To na pravé straně udržel Salah balón a famózní křížnou přihrávkou připravil míč na kopačku Sadiovi Manému. Ten z prvního dotyku poslal balón podél Fostera do sítě. O necelou půlhodinu později udeřili Reds podruhé. Tentokráte si Milner narazil o Maného a připravil pro Roberta Firmina snadnou úlohu - Brazilci stačilo z metru doklepnout do odkryté klece.

Ještě před odchodem do šaten mohl navýšit vedení Keita, nicméně jeho pokus skončil na břevně a další góly tak padaly až po přestávce. Ve dvaapadesáté minutě Robertsonovu přihrávku zastavil Cathcart ve skluzu tak, že poslal míč na gólmana. Ten sice kulatý nesmysl vyrazil, nicméně jenom k dobíhajícímu Robertu Firminovi, pro nějž ani tentokrát nebylo skórování velkým problémem.

A jen o pár desítek sekund později začalo být domácím jasné, že mají co do činění s výpraskem. Ve vápně se totiž i proti trojici protihráčů uvolnil Mohamed Salah, který po zasekávačce přesným obstřelem zvýšil na 0:4. Podobným způsobem mohl dvacet minut před koncem korigovat Cucho Hernández, tomu ovšem pár centimetrů od úspěšného zakončení chybělo. Neuspěl následně ani Sarr, jehož zajímavou ránu horko těžko zastavil Kelleher.

Pověstného "bůra" a také svůj hattrick završil v první minutě nastavení Roberto Firmino. Do pokutového území pronikl Williams, jenž připravil balón do podobné pozice jako v úvodu Milner. Firmino tak slíznul smetanu i potřetí a své střelecké konto v této sezoně tak zečtyřnásobil.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
Shuriken_YNWA

0:3, taková klasika už

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele