10. kolo
30.10.2021 18:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Edinson Cavani pojišťuje vedení (© AFP)

Ronaldo režíroval pohodovou výhru United na Tottenhamu

Zachránil si Ole Gunnar Solskjær kůži? Minimálně na nějaký čas ano. Norský kormidelník totiž dovedl Manchester United k výhře na hřišti Tottenhamu a alespoň na chvíli oddálil spekulace o jeho možném konci na laviččce "Red Devils".

Za vítězství v severním Londýně může Solskjær děkovat především Cristianu Ronaldovi. Portugalský fenomén měl prsty ve dvou brankách hostů a ukázal, že mužstvu vyznávajícímu červené barvy má pořád co dát. To jiný Portugalec na lavičce "Spurs" má o čem přemýšlet. Nuno Espírito Santo totiž neselhal v sezoně poprvé a židle se pod ním kýve snad ještě víc než ta Solskjærova.

Zprvu zůstávali gólmani na obou stranách v klidu, United však postupem času přikládali pod kotel. Po 20 minutách hry se ovšem brankář hostů De Gea musel mít na pozoru. Domácí Lucas našel za obranou protivníka Sona, ten však z úhlu netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Ve 28. minutě už hráči Tottenhamu dopravili merunu do sítě, jenže Romero se po rohovém kopu nacházel v postavení mimo hru a jeho branka nakonec neplatila.

Poté už začali řádit United. Nejprve strážce domácí svatyně Llorise protáhl dalekonosnou dělovkou Fred. Avšak když ve 39. minutě vyhledal Fernandes Ronalda, natahoval se brankář Spurs marně. Přízemní volej druhého jmenované Portugalce zastavila až síť. A když se pokusy Lo Celsa a Daviese ze závěru první půle nevměstnaly mezi tři tyče, odcházeli do kabin spokojenější hosté z Manchesteru.

Uplynuly jen tři minuty od výkopu druhého poločasu, než se Ronaldo prosadil podruhé, pomezní rozhodčí jej nicméně nachytal v ofsajdu. Na druhý zásah v utkání si tak "Rudí ďáblové" museli počkat až do 64. minuty. Vše odstartoval ziskem míče Fernandes, který dále přenechal iniciativu Ronaldovi. Ten ukázal, že kromě instinktu zabijáka umí vyčarovat též gólovou přihrávku, neboť za defenzivou Tottenhamu vyhledal Cavaniho. Uruguayský kanonýr následně již snadno překonal Llorise.

Poté již Solskjær nechal Ronalda odpočinout. Domácí se snažili zápas ještě zdramatizovat, avšak jejich snaha ztroskotávala ještě před De Geovou svatyní. Navíc ani v závěru se Spurs nevyvarovali oken v obraně. Jednu takovou našli v 86. minutě Matić s Rashfordem: první jmenovaný nahrával, druhý obstřelem okolo bezmocného Llorise upravil stav na konečný výsledek.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
zasranej malíř

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

jestli tento týden nevyženou Oleho,tak to bude další ztráta.Zbytečně prodlužují agonii. Není schopen postavit ty hvězdy do pozoru.Doufám že už brzy A.C.nebo Z.Z.

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Švejk :)

Ať to dopadne jak chce - hlavně ať Ole vypadne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele