12. kolo
21.11.2021 17:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Pierre-Emile Höjbjerg (© AFP)

Conte v domácí premiéře na lavičce Tottenhamu přelstil Bielsu

Skóre otevřel až v samotném závěru prvního poločasu hostující James. Po přestávce se ale domácí vzchopili a zásahy Højbjerga a Reguilóna zápas otočili. Tottenham je po dnešním vítězství sedmý, Leeds spadl na 17. příčku.

Do utkání trochu překvapivě vstoupili mnohem lépe hosté, s jejichž aktivním presinkem a neustálými náběhy si Spurs moc nevěděli rady a sami měli problém se dostat alespoň na soupeřovu polovinu. Převahu Leedsu vyjádřil tvrdou ranou Dallas, který jen těsně minul. Až kolem 20. minuty se začala hra postupně vyrovnávat a do útoku se dostali také "Kohouti". Velmi nadějně vypadala akce Sona z 22. minuty, který prosvištěl do vápna a dával pod sebe na Kanea. Ten si ale míč chtěl zpracovávat a to nebyl dobrý nápad.

Spurs se však dál tlačili za úvodním zásahem a převzali otěže zápasu. Větší nebezpečí nicméně znamenali hosté, kteří mohli skórovat ve 41. minutě. Forshawova úctyhodná rána z více jak 20 metrů jen těsně minula pravou šibenici Llorisovy brány. O tři minuty už neměl francouzský gólman nárok. Jack Harrison se pustil do odvážného průniku po levé straně, se štěstím obešel kolem Emersona a následně naservíroval na zlatém podnose gól pro Daniela Jamese, který nemohl odmítnout - 0:1.

Dalo se očekávat, že Antonio Conte spustí o přestávce v šatně domácích pořádný uragán a jeho svěřenci skutečně působili po změně stran jako vyměnění. Hosty zatlačili a začali sčítat šance. Ve 46. minutě se po Kaneově pokusu otřel míč o tyč a stejně tak v 51. minutě po odrazu od hostujícího Llorenteho! Krátce nato VAR posuzoval, jestli přisoudit domácím pokutový kop, ale z možnosti nakonec sešlo.

V 58. se už konečně Tottenham dočkal zaslouženého vyrovnání. Lucas Moura pohotově doběhl odražený míč a ideálně jej předložil Højbjergovi, který využil pomalého návratu Mesliera do brány a přesně trefil volný prostor v jeho svatyni.

Spurs nepolevovali a hnali se vpřed. V 64. minutě ještě Daviesovu příležitost zmařil včasným vyběhnutím Meslier, ovšem v 69. minutě kapituloval podruhé. A byl to hodně smolný moment. Dierova standardka se od zdi odrazila do tyče přesně k dobíhajícímu Reguilónovi, který míč pohotově uklidil do sítě - 2:1.

Leeds se poté snažil o gólovou odpověď, jenže nadšeně hrající domácí hnaní řvoucími tribunami mu nedávali příležitost udeřit a utkání dovedli do zdárného konce.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele