28. kolo
07.03.2022 21:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Sergio Reguilón (© AFP)

Tottenham si smlsnul na utrápeném Evertonu

Trápení Evertonu stále nebere konce a tradiční klub se nadále potácí na hraně sestupové propasti. Další ránu mu zasadil Tottenham, který odčinil předchozí nepřesvědčivé domácí výkony a zvítězil 5:0. Dvěma zásahy se na tom podílel Kane, další góly přidali Son s Reguilónem a jedna trefa byla vlastní.

Spurs v novém roce dokázali na svém stadionu přehrát pouze Morecambe a Brighton v FA Cupu, jinak nestačili v Ligovém poháru na Chelsea a Premier League dokonce na Southampton a Wolves. Ještě hůře na tom však byli Toffees, kteří za poslední tři měsíce zvládli jen jedno jediné ligové utkání a propadli se do hlubin tabulky.

Nyní Antonio Conte vsadil na své oblíbené rozestavení se třemi stoperů, konkrétně před Llorisem operovali Romero, Dier a Davies. Pozice křídelních beků obstarávali Doherty se Sessengonem, uprostřed zálohy nastoupili Hojbjerg s Bentancurem. Útočníka Kanea měli za úkol podporovat Son a Kulusevski.

Další z nedávných manažerů Chelsea Frank Lampard naskočil se stejným počtem středních obránců. Colemanovi, Holgateovi a Keaneovi kryli záda Pickford. Na krajích hřiště působili Gordon a Kenny, střed pole utvořili Doucouré, Allan a van de Beek. Útočné duo nastoupilo ve složení Calvert-Lewin, Richarlison.

První branka utkání přišla už během úvodní čtvrthodiny - a byla vlastní. Po levé straně pěkně vysunul Davies Sessegnona a ten poslal zajímavý balón do vápna. Kane sice na míč nedosáhl, Michael Keane ovšem už nedokázal zareagovat a trefil se do nesprávné sítě. Jen o pár desítek sekund později Kohouti zdvojnásobili své vedení. Z hranice vápna vyslal dost nenápadnou střelu Heung-min Son, díky Pickfordovu zaváhání se však balón dokutálel až za brankovou čáru.

Rychlý protiútok po necelé půlhodině hry zakončoval nejprve Son do brankáře, následnou dorážku poslal Kane o kousek mimo prostor tří tyčí. Po následné Sonově výzvě Doherty obešel Kennyho a zkoušel propálit Pickforda, leč neúspěšně. To se povedlo až Harrymu Kaneovi, který si našel Dohertyho pas za obranu a zkušeně k tyči nedal gólmanovi šanci.

Krátce po návratu ze šaten přišel zásah číslo čtyři. Sonův průnik rezultoval v přiťuknutí Kulusevskému, z jehož kopačky letěl křižný balón na zadní tyč, kde se zjevil zcela osamocený Sergio Reguilón a poslal míč do poloodkryté klece. O deset minut později přišel obrovský tlak Spurs. Sonův přízemní centr obrana horko těžko zblokovala, Dier z následného rohu hlavičkoval do břevna.

Ani tato varování Evertonu nestačila, po skvostném Dohertyho pasu pálil z voleje Harry Kane, který podél statického Pickforda završil "bůra". V závěru se ještě neúspěšně pokoušel navýšit vedení Sánchez, i bez jeho branky ovšem Tottenham v pohodě zvítězil a dotáhnul se na šestý West Ham, který má navíc o dva odehrané zápasy více.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele