22. kolo
12.05.2022 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Tottenhamu (© AFP)

Oslabený Arsenal na Tottenham neměl

Tottenham Hotspur porazil v dohrávce 22. kola Premier League Arsenal 3:0. Dvěma brankami se blýskl Harry Kane, třetí přidala další ofenzivní hvězda Spurs Son Heung-min. Arsenal hrál od 33. minuty bez vyloučeného Holdinga.

Oba týmy šly do zápasu s tím, že jde o hodně, a tak byl výkon zpočátku rozvážný z obou stran. To se však změnilo ve 21. minutě, když hlavní sudí odpískal pro Tottenham hodně přísnou, avšak obhajitelnou penaltu. Po centru Kulusevskiho se příliš tvrdě opřel o Sona v pokutovém území Cédric Soares a korejský šikula se skácel k zemi. Balon si na puntík postavil Kane a poslal jej ze svého pohledu doprava, zatím co Ramsdale skočil na druhou stranu.

Ve 33. minutě už měli Gunners opravdu problém. Rob Holding totiž sedm minut poté, co dostal žlutou kartu za držení Sona po prohraném souboji, zasáhl stejného hráče loktem do hlavy přímo před hlavním rozhodčím a ten neváhal a poslal středního obránce Arsenalu do sprch. Trvalo to jen čtyři minuty a Spurs svou početní převahu využili. Situace po rohovém kopu vypadala jako secvičený signál. Sonův centr totiž na zadní tyč prodloužil hlavou Bentancur, nabíhající Kane si pohlídal, aby nebyl v ofsajdu, předstihl Nketiaha a doklepl míč do prázdné brány.

Ve druhém poločase uběhlo jen něco málo přes minutu a domácí Tottenham vstřelil třetí gól. Kane se vydal na výlet do pokutového území, jeho únik se mu sice příliš nepovedl, ale balon propadl až do cesty Sona, který už měl jednoduchý úkol trefit se mezi tři tyče. Za čtyři minuty mohl Arsenal odpovědět, ale střela Bukaya Saky byla sražena a Nketiah také balon za Llorise nedopravil.

Po hodině hry vytáhl parádní zákrok Aaron Ramsdale, který zabránil tomu, aby Arsenal inkasoval počtvrté. Po centra Kanea hlavičkoval Emerson do protipohybu gólmana "Kanonýrů", brankář ale i tak dokázal po balonu sáhnout a vyrazit jej. V 80. minuty se do mírně otevřené obrany vydali hosté, Nuno Tavares z levé strany prošel až do pokutového území a zpětnou přihrávkou hledal Martina Ødegaarda. Ten dokázal zakončit z první, ale trefil jen prostředek brány, který kontroloval Lloris, a tak zůstala hostům v kolonce vstřelených gólů nula.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Pharrell

1-3 hosté Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

A tys to věděl ne? Že je přejedou o 3g?

Reagovat
Petr Keš

Na AFTVMEDIA říkali, že to je nejdůležitější NLD za 18 let. Takže věřím že aspoň remízu urveme!

Reagovat
Pharrell

Come on come on Gunners! Dnes si Arsenal zajistí postup do LM přímo na hřišti rivala a velmi těžkého soupeře - Tottenham. 1:3

Reagovat
Pharrell

AFC go

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne že si tu pokecas

Reagovat
Pharrell

No co už. Faktor Holding & Son/Kane no

Reagovat
kuRRri

Holding tam nemá co dělat už pár let... a ještě vyvede takovouhle zbytečnou sr...u .

Reagovat
Pharrell

Bože Holding. Takhle to pojebat a možná i tu LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele