20. kolo
28.12.2021 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Nečekaná ztráta pro Tottenham. Obral jej Southampton

Antonio Conte nadále čeká na první porážku na lavičce Tottenhamu. Poslední zápas roku 2021 si přesto za rámeček nedá. Jeho tým totiž v Southamptonu nevyužil dlouhé přesilovky a po Ward-Prowsově trefě dokázal jen vyrovnat Kanem.

Jako první rozvlnili síť Spurs, konkrétně to byl Davies. Ten se ovšem při náběhu na hlavičku po standardní situaci nechal nachytat v ofsajdovém postavení. Namísto toho tak otevřeli gólový účet utkání domácí. Po autovém vhazování odehrál Alli balón jen k Jamesi Ward-Prowseovi, jemuž volej sedl náramně a skončil na zadní tyči mimo Llorisův dosah.

Zlomový moment se ovšem odehrál v závěru první půle. Salisu v pokutovém území zezadu atakoval Sona, což sudí vyhodnotil jako nedovolený zákrok. Navíc jej ocenil žlutou kartou, která byla pro ghanského obránce už druhou a ten tak musel do šaten. Aby pohrom pro Saints nebylo málo, Harry Kane penaltu proměnil a vyrovnal.

Po návratu ze šaten se Kaneovi podařilo dokonat obrat - tedy alespoň si to se svými spoluhráči myslel. VAR totiž při jeho náběhu na Winksův pas odhalil milimetrové ofsajdové postavení a branka tak nemohla být uznána. Tottenham měl jinak během druhé půle jasnou převahu, ovšem vsítit regulérní gól se mu nepovedlo. Poté, co v nastavení neuspěli ani Kane, ani Gil, si tak domů odvezl pouze bod.

V tabulce se tak nechal předstihnout West Hamem a patří mu aktuálně šestá příčka, na všechny soupeře výše v tabulce má ovšem dva zápasy k dobru. Southampton se naopak díky tomuto bodu vyšvihl alespoň na čas před Brentford.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat
hradec

Prej vypadli z EKL kvůli covidu, vždyť ve Slovinsku to zbabrali a pak proti Rennes Slepice no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele