33. kolo
17.04.2022 15:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Bruno Guimarães (© AFP)

Newcastle doma udolal Leicester

Newcastle United porazil v domácím duelu 33. kola Premier League Leicester City 3:1. Výhru domácího celku řídil dvougólový Bruno Guimaraes, za hosty skóroval Ademola Lookman.

První šanci duelu měli v devatenácté minutě hostující Foxes a hned z toho byl gól. Kiernan Dewsbury-Hall rozehrál přímý kop přihrávkou na bližší tyč, kam si naběl Pérez. Ten sklepl balon pro rozběhnutého Ademolu Lookmana, který z první prostřelil všechny obránce i brankáře Dúbravku, jemuž balon prolétl pod tělem.

Ve dvaatřicáté minutě bylo vyrovnáno. Rohový kop Shelveyho z pravé strany se po několika odrazech dostal na malé vápno k Brunu Guimaraesovi, který zakončil do Schmeichela. Tomu míč zůstal zaseklý mezi nohama, portugalský fotbalista to nevzdal a dorážel tak dlouho, než míč dotlačil do sítě. Celou situaci si ještě hlavní sudí pro jistotu prohlédl na videu, ale nakonec vše bylo v pořádku.

V závěru prvního poločasu hosté nenápadně rozehráli přímý kop, celá situace nakonec vyústila střelou zpoza vápna v podání Kiernana Dewsbury-Halla, kterému však pokus příliš nesedl a Dúbravka měl velmi snadnou práci.

Domácí se v závěru přeci jen dočkali vítězného gólu. Po vypršení avizovaného čtyřminutového nastavení rozběhl Willock poslední protiútok. Měl v něm i velkou porci štěstí, protože to byl obránce Leicesteru, který zamýšlenou přihrávku tečoval do míst, kde se nachomýtla hlava Bruna Guimaraese a na poslední chvíli zařídil pro Magpies tři body.

Newcastle si tak připsal další tři důležité body a na čtrnáctém místě má náskok na záchranu už nadějných dvanáct bodů. V dalším kole narazí na Crystal Palace. Lišky naopak mohou pomalu zapomenout na postup do evropských pohárů skrze Premier League a budou muset vyhrát Evropskou konferenční ligu, aby se kvalifikovaly.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele