16. kolo
11.12.2021 13:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Raheem Sterling (© AFP)

O vítězství favorita rozhodla kontroverzní penalta

Manchester City zdolal Wolverhampton nejtěsnějším možným rozdílem a udržel se v čele tabulky. O vítězství favorizovaného celku rozhodla kontroverzní penalta, která byla nařízena po nastřelení ruky/boku záložníka Moutinha. Na Etihadu se celkově nehrál příliš pohledný fotbal, Wolverhampton se po celý zápas houževnatě bránil a příliš mu nepomohl ani Raul Jimenez, který na konci první půle obdržel dvě hloupé žluté karty a musel pod sprchy. Hosté se i v deseti lidech dlouho drželi, nakonec ale inkasovali a z Etihadu odjíždějí s prázdnou.

Wolverhampton k utkání přistoupil prakticky totožně jako před týdnem proti Liverpoolu - bránil v hlubokém bloku, tahal čas, s balónem na kopačkách vůbec neriskoval a doufal, že se naskytne nějaká ta příležitost k rychlému protiútoku. První půle nabídla pomalou, veskrze nudnou podívanou, ve které diváky z letargie vytrhla možná tak střela Cancela, který ze střední vzdálenosti otestoval pozornost brankáře hostí. Největší vzrušení přišlo až v posledních minutách prvního dějství a do hlavní role se obsadil útočník Jimenez. Nejprve si v defenzivní činnosti počínal nedovoleně, když zatáhl záložníka Rodriho, za což jej sudí Moss odměnil žlutou kartou. Útočník Wolverhamptonu si ale nedal pokoj, následně o pár desítek centimetrů posunul míč, za což si vysloužil slovní varování. A když pak nedodržel předepsanou vzdálenost při rozehrávce volného přímého kopu a pokusil se zablokovat rozehrávku Manchesteru City, neváhal sudí Moss ani vteřinu a Jimenezovi ukázal druhou žlutou kartu.

Citizens po změně stran na nic nečekali a okamžitě svého soupeře přišpendlili v pokutovém území. Po centru Cancela se do obrovské šance dostal Gündogan, který překonal i brankáře Sa, hosty však zákrokem na brankové čáře zachránil stoper Coady. Následně dvakrát zahrozil aktivní Sterling, který se nadechl k nebojácnému sólu - v obou případech se posléze v pokutovém území zřítil k zemi, píšťalka hlavního rozhodčího však zůstala němá.

Po hodině hry přišel klíčovým moment zápasu - centrující Jesus totiž podle názoru hlavního sudího nastřelil Moutinhovu zvednutou ruku, a tak byla nařízena penalta. Opakované záběry sice daly spíše za pravdu záložníkovi Wolverhamptonu, který po celou dobu reklamoval, že byl nastřelen do boku, z nějakého záhadného důvodu už ale sudí svůj verdikt nezměnili a kopala se penalta. K té se postavil Sterling a s přehledem ji ranou doprostřed branky proměnil. Navýšit vedení mohl Grealish, který ale z malého vápna přestřelil odkrytou svatyni, a Bernardo Silva, který si zase vylámal zuby na brankáři hostí.

Wolverhampton si svou jedinou příležitost schoval na poslední minuty hry, kdy se po centru Moutinha k hlavičce protlačil stoper Kilman, jeho zakončení ale vyškrábl brankář Ederson a domácí celek se tak mohl radovat ze zisku tří bodů.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
MCFC_8

Udrzme ciste konto...2:0

Reagovat
diastan

parádní čas, který klasicky nestíhám. Snad to ukopou

Reagovat
t0mmy33MCFC

no o nic si neprisel, to byl hroznej zapas, nastesti nas zachranil rozhodci, ze hry by jsme rozhodne gol nedali

Reagovat
diastan

Důležité jsou 3 body, vůbec mi jich není líto ..určitě zas zdržovali od 1. minuty. Jednou nám taky může pomoci rozhodčí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele