32. kolo
10.04.2022 17:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Diogo Jota (© AFP)

Liverpool vždy našel odpověď na zásahy Man City, bitva o krále ligy tak zůstává otevřená

Pep Guardiola i Jürgen Klopp již před úvodním hvizdem avizovali, že jejich vzájemný souboj o držiteli titulu ještě nerozhodne. Po závěrečném hvizdu musíme oběma stratégům dát za pravdu. Manchester City se totiž s Liverpoolem rozešel smírně a dramatická zápletka, na jejímž konci poznáme vítěze Premier League, nadále pokračuje.

Duel na Etihad Stadium sice plně neuspokojil ani jednu stranu, o zajímavé momenty ale nouze rozhodně nebyla. Nedělní šlágr nabídl hned čtyři gólové momenty, přičemž do vedení šli vždy domácí Citizens. Hosté z Merseyside nicméně vždy nalezli odpověď a zabránili tak tomu, aby jim konkurent v bitvě o první místo nebezpečně uprchl.

Poprvé přitom fanoušci Liverpoolu znervózněli již v páté minutě, kdy Citizens neváhali s rozehráním standardní situace, načež se De Bruyne rychle dostal do dobré palebné pozice. Belgický středopolař následně skutečně vypálil a díky teči bránícího Matipa se míč odrazil od tyče za záda brankáře "Reds" Alissona - 1:0.

Hosté ovšem s vyrovnáním neotáleli dlouho. Již ve 13. minutě sklepl Alexander-Arnold centr Robertsona před bránu k Jotovi, který prostřelil gólmana domácích Edersona a rozjásal fanoušky Liverpoolu. Gól na 1:1 nicméně spíš jen vyprovokoval hráče ve světle modrých dresech, kteří v následujících minutách vynaložili velké úsilí k tomu, aby si náskok vzali zpět. Ve 29. minutě pálil po přihrávce od Cancela jen těsně vedle De Bruyne, za dalších šest minut pálil obdobně nepřesně sám Cancelo.

Citizens však herní převahu nakonec v první půli ještě zužitkovali. Ve 37. minutě se po odvráceném rohovém kopu opět blýskl Cancelo, jenž parádním centrem oslovil Gabriela Jesuse. Brazilský útočník si naběhl na zadní tyč za obranu Reds, jež mylně aplikovala ofsajdovou past, a střelou pod břevno vrátil domácím náskok.

Po změně stran ovšem Manchester rychle vystřízlivěl. Jen několik desítek sekund po zahájení druhé půle totiž Liverpool uhrál merunu na pravé straně hřiště. Salah poté našel skulinu v defenzivě soupeře, do níž pronikl Mané, který opět zařídil vyrovnaný stav. Hosté byli poté na koni a v 52. minutě mohl po dalším útoku přes pravou stranu skórovat Jota, ale Ederson byl proti.

Domácím chvíli trvalo, než se z druhé vyrovnávací branky oklepali, po hodině hry ovšem opět dominovali. Znovu se mohl prosadit Jesus, který zvládl souboj s Robertsonem a prostřelil i Alissona, avšak zastupujícího Van Dijka již nikoliv. To Sterling v 73. minutě rozvlnil síť, jenže v době přihrávky od De Bruyneho se nacházel v ofsajdu a radost na Etihad Stadium tak byla předčasná.

V samotném závěru se neprosadil ani Mahrez, jenž nejprve trefil ze standardní situace tyč, načež v poslední příležitosti utkání přehodil vedle Alissona i bránu. Navzdory remíze však Citizens zůstávají v tabulce první, Liverpool jim ovšem s jednobodovým mankem stále dýchá na záda.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (21)

Přidat komentář
MCFC_8

2:1

Reagovat
Shuriken_YNWA

Zápas u titul. Tohle bude jízda, doufám, že to zvládneme! Tipuju to na 1:3

Reagovat
LokoLFC

1:4

Reagovat
M1ck0

2:3

Reagovat
daktr_aka_dextr

Liverpool dotahne tuhle stihaci jizdu do konce a zavrsi to i titulem v lize mistru

Reagovat
Ranoth

Reagovat
LyEX

Pokiaľ to sudí nepotlačia, tak City s prehľadom 2:0.

Reagovat
t0mmy33MCFC

už dělas alibi jo :D ale snat to zvladnem i bez sudich

Reagovat
t0mmy33MCFC

*snad

Reagovat
kissak

Škoda, že EPL také nezkusí zavést pro takto důležitý zápas rozhodčí z jiné destinace.

Reagovat
Mr. International

Opět 2:2

Reagovat
Shuriken_YNWA

Reagovat
Beči

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pharrell

Reagovat
DidusIneptus

3:3

Reagovat
DidusIneptus

Poločas je za náma: Liverpooláci dostávají pořádnou lekci. Neví kde jim hlava stojí.

Reagovat
MCFC_8

Po polcase malo byt vymalovane, tak prideme zo satne a vratime Liverpool do zapasu...skoda toho tesneho ofsajdu Raheema, co uz...

Reagovat
t0mmy33MCFC

a co to zakončení Riyada na konci a předtím Jesus... každej chtěl být slavnej, přitom stačilo přihrávat a dávat do prazdné

Reagovat
Mr. International

Njn ne každý je jak Mesut (odhlédnu-li od jiných jeho méně příznivých vlastností)

Reagovat
Beči

První poločas jasně dominovalo City, bez debat. Měli jsmě štěstí, že jsme nedostali 4 góly. Ve druhém se hra vyrovnala a z obou stran to byl velmi dobrý fotbal. Na naší straně odehrál výborný zápas Matip a druhý poločas Mané. Salah se snažil, bojoval, ale zkrátka je vidět, že je momentálně bez formy. Jota až na gól dost tristní. Střed zálohy v prvním poločase nevýrazný, ve druhém mnohem lepší a na pravé straně byl dnes Trent naprosto tristní v osobních soubojích. Na straně City naprosto výborní Walker s Cancelem.

Co se rozhodčího týká, nejdříve mi přišlo, že všechno píská ve prospěch City, ale pak Thiagovi odpustil úplně jasnou redku, takže nemůžu říct vůbec nic. Thiago celkově byl dnes opravdu špatný.

Objektivně odehrálo City lepší zápas a kdyby existovala spravedlnost, asi by si zasloužilo výhru, ale na "kdyby" se fotbal nehraje, ten se hraje na góly a ty padly na obou stranách dva. Celkově pro nás bod po takovém průběhu (obzvlášť v prvním poločase) je za mě velice cenný a vybojovaný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele