17. kolo
14.12.2021 21:00 CET
7 : 0
(3:0)

Reportáž

Kevin De Bruyne (© AFP)

Dominance, suché triko a sedm branek. Citizens rozstříleli Leeds

Manchester City si na své konto připsal další výhru a po těsných výsledcích si tentokráte zastřílel, v exhibici proměnil domácí souboj s Leedsem United. Svěřenci Pepa Guardioly dominovali a nastříleli celkem sedm branek, dvakrát se prosadil Kevin De Bruyne.

Favorit měl od úvodního hvizdu převahu a brzy rozhodl. Ve třetí minutě ještě Meslier nadvakrát zkrotil pokus Grealishe a o chvíli později se chytal za hlavu Bernardo Silva, který z deseti metrů netrefil poloprázdnou branku. Hosté tato varování nebrali vážně a stihl je zasloužený trest. V osmé minutě pronikl středem obrany Rodri a Meslier mu šanci včasným vyběhnutím zlikvidoval, míč se ovšem odrazil jenom k Fodenovi a ten ho vrátil do sítě, marně se pohromě snažili zabránit dva bránící hráči a červenat se musel především Dallas - 1:0.

Rychle vstřelený gól domácí nabudil, pokračovali v aktivitě a trestali mezery v defenzívě Leedsu. Ta znovu selhala ve 13. minutě, spoustu času na centr dostal Mahrez, před Meslierem se zjevili hned dva útočící fotbalisté a Graslish neměl problém zvýšit na 2:0.

Leeds plnil roli sparingpartnera, nezachytával rychlé akce a definitivně rozhodnuto bylo už po půlhodině hry, po vysunutí od Rodriho se do brejku dostal De Bruyne a Meslier byl potřetí bezmocný - 3:0.

Do prvního poločasu se vešly ještě dvě zajímavé akce Manchesteru City - ve 41. minutě vypálil Foden a jen těsně minul, těsně před odchodem do kabin pak v podobných místech skončila i hlavička Rodriho.

Leeds si v první půli žádnou šanci nevypracoval, po změně stran nepřišel s ničím novým a byl pod neustálým tlakem. Krátce po změně stran navíc obránci jen sledovali, jak si míč na levačku připravil Mahrez a jeho tečovaný pokus zapadl přesně k tyči - 4:0.

V 54. minutě se Mahrez převtělil do role nahrávače a po jeho pasu o kousek netrefil opět trestuhodně neobsazený Gündogan. Ze zaběhnutého koloritu vybočila jenom následná akce na druhé straně hřiště, do odraženého balónu se opřel z druhé vlny dobíhající Stuart Dallas a napálil tyč.

Pohodový večer z pohledu Manchesteru City nenabourala ani situace ze 61. minuty a těsný ofsajd, kvůli němuž se zbytečně radoval Foden. Už o minutu později se nerozpakoval Kevin De Bruyne, z dvaceti metrů vyslal nechytatelnou ránu a bylo to o pět branek.

Nenasytní domácí v závěru přidali další dva zásahy a obrana Leedsu si nejslabší okamžik vybrala v 74. minutě, kdy nechala na holičkách brankáře Mesliera. Gólman zneškodnil zakončení Laporteho i dorážku Stonese, anglický reprezentant ovšem dostal ještě jednu příležitost k dorážce a tou nepohrdl.

Konečnou podobu dala výsledku 78. minuta - Foden zahrával rohový kop, v pokutovém území našel Nathana Akého a Meslier lovil míč ze sítě posedmé - 7:0.

Manchester City si polepšil na 41 bodů a má jistotu, že se i po tomto kole udrží na prvním místě tabulky Premier League. Leeds má zcela opačné starosti, je totiž šestnáctý.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (5)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
Kinky7

2:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
MCFC_8

Bomba

Reagovat
REPLIKATOR

Leeds

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele