12. kolo
21.11.2021 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Bernardo Silva (© AFP)

Citizens nedali Evertonu šanci a před vlastními tribunami zvítězili

Domácí vedli po zásahu Sterlinga ze 44. minuty, na níž ve druhé půli navázal famózní ranou Rodri. Třetí gól přidali Guardiolovi svěřenci těsně před koncem, když se trefil Silva. City jsou nadále druzí, Everton potvrdil pokles formy a drží 11. příčku.

Citizens podle očekávání převzali od úvodního hvizdu kontrolu nad zápasem a snažili se nebezpečnými kombinacemi dostat až do gólové příležitosti. Do šance se ale dostali po centru na Fodena, který mířil nepřesně. Domácí postupně přidávali na tempu a kolem 28. minuty si vypracovali hned dvě velké příležitosti. Sterling však hlavou minul a Gündoganova hlavička orazítkovala břevno!

Ve 44. minutě se už úřadující šampióni radovali. João Cancelo vyslal fantastickou přihrávku šajtlí na nabíhajícího Raheema Sterlinga, který pohotově nastavil chodilo přesně do dráhy míče a nedal Pickfordovi sebemenší šanci - 1:0.

Na místo snahy Evertonu něco s utkáním udělat se obrázek hry po přestávce prakticky nezměnil a v 55. minutě naopak domácí udeřili podruhé. Po zmařeném útoku City nedokázali hosté pořádně míč uklidit do bezpečí a jejich zaváhání potrestal záložník Rodri. Ten se dostal k volně ležícímu míči a jeho úžasná pumelice skončila naprosto bezchybně v pravém horním rohu Pickfordovy brány. Ten se natahoval, co mohl, ale Rodri se trefil zcela ukázkově.

Guardiolova družina působila velmi koncentrovaně, kompaktně a nedávala hostům příležitost utkání jakýmkoliv způsobem zdramatizovat. Naopak to byli domácí, kteří i nadále hrozili smrtícími ofenzivními akcemi a Evertonu se vůbec nedařilo dostat se do tlaku. V 78. minutě měly naopak "Karamelky" velké štěstí, že osamocenému Sterlingovi před Pickfordem utekl míč a z jeho obří šance tak nic nebylo.

O vítězi zápasu však bylo již dávno rozhodnuto a v 86. minutě přidali Citizens na svůj zasloužený triumf pomyslné razítko. A byl to trochu šťastný gól. Nejprve Ilkay Gündogan až příliš snadno dovezl míč až před vápno hostů a předal jej mladičkému Coleu Palmerovi. Ten se do balónu řádně opřel, ovšem obrana před Pickfordem míč zblokovala. Ten se však odrazil do volného prostoru, kam si duchapřítomně naběhl Bernardo Silva a portugalský šikula už neměl problém překonat vyběhnutého Pickforda - 3:0.

Domácí City se tak příjemně naladili před následujícím duelem těžkých vah s PSG v rámci programu Champions League.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0...Jesus klasicky gol proti Evertonu

Reagovat
smazaný uživatel

Kurzy od naší jedničky prosím pěkně. 4,36-výhra M.C. o 3 a více golu. 4,38-M.C.přesně o 2 goly. Souhlasím s nima.

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon, to patří pod zápas Liverpool - Arsenal. Tady souhlas s 4,22-4,55. Výhra o 4 a více.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele