28. kolo
05.03.2022 18:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Sadio Mané (© AFP)

Liverpool porazil West Ham, stačil mu zásah Maného

Liverpool pokračuje v krasojízdě a dnes dokázal na Anfield Road vyválčit výhru nad West Hamem. Stačila mu k tomu jediná branka, o kterou se postaral už po sedmadvaceti minutách Sadio Mané. Díky němu Reds na Manchester City ztrácí už jenom tři body.

Liverpool vletěl do domácího utkání jako vítr a už po dvou minutách moc nechybělo, aby vedl. Jak je fotbal pod vedením manažera Kloppa jednoduchý, dokázal Momo Salah. Egyptský útočník si naběhl na dlouhý pas za obranu "Kladivářů" a jen díky umění zasahujícího brankáře Łukasze Fabiańského West Ham ještě držel nulu na kontě.

Hrálo se v hodně rychlém tempu a polský brankář tušil, že dnes zažije dost perné chvíle. To mu rázně připomnělo duo Salah - Díaz, které se svorně staralo o jeho zábavu. Šance se blýsknout počkala i na domácího strážce tyčí Alissona. Brazilského brankáře vyzkoušel Michail Antonio, kterého neubránil stoper Konaté. Stejná situace se opakovala taky o pár minut později a s totožným výsledkem.

Následně už se ale favorit dočkal. West Ham udělal vzadu jednu chybu, když nechal dostatek místa Sadiu Manému. Rychlý útočník dostal míč po krátkém obléhání hostující branky míč od Trenta Alexandera-Arnolda a v pohodě doklepl míč do sítě - 1:0 pro domácí Reds.

Někdy se může snadno stát, že míči se do sítě prostě nechce, ať děláte cokoli. Něco podobného zažili domácí hráči pár minut před koncem první půle. Balon nedokázali do sítě dostat ani Alexander-Arnold, ani Díaz a ani Fabinho! V jednom případě zasáhl Cresswell, ve druhém Dawson a ve třetím nešikovnost domácího střelce. Na opačné straně ještě před koncem první půle pálil Pablo Fornals, ale ani jeho pokus neskončil v bráně.

Po změně stran tempo hry trochu opadlo a my jsme na první větší šanci čekali poměrně dlouho. Až do 64. minuty. V ní se k míči dostal Luis Díaz, u vápna udělal prvnímu obránci rychlou kličku a vypálil do protipohybu brankáře Fabiańského. Ten se po míči jen ohlédl a měl štěstí, že balon skončil těsně vedle. Konec utkání patřil "Kladivářům". Jenže nejprve v tisící procentní šanci neuspěl Lanzini vlastně sám před Alissonem a následně zakončil zmar hostující ofenzivy Antonio, který čekal příliš dlouho, než mu do střely skočil záložník Naby Keïta.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Shuriken_YNWA

3:0

Reagovat
OnlyWHU

Těsná prohra ve výborném zápase. Bodovému zisku jsme byli tak blízko! Nakonec nás ale zase ztrestaly neproměněný šance. Hlavně ty Fornalse, Lanziniho a Antonia byly tutovky. Proti špičkovému soupeři nás podržela skvělá obrana, Dawson i Zouma byli jistí, a taky obdivuhodný nasazení a bojovnost. Překvapilo úspěšný střídání Nobla. Ale opět: je nás do hry zoufale málo. A teď ještě před Sevillou nejistota u Rice, Bowena, limitovaný Suk, rekonvalescent Cuf, a k tomu ostatní marodi. Když ale do toho dáme všechno, jako dnes, můžeme uspět. Poslední ligovej duel Sevilly - nic moc. COYI!!!!!

Reagovat
duloig

Nevidel som včera mač lebo som cestoval ale podľa štatistík sme neboli marní. Ale že Fornals nedal takú tutovku že by som asi rozbil krigel a preto do ďalších bojov C O Y I ⚒️!!!

Reagovat
OnlyWHU

Obával jsem se, ale výkon a hlavně obrovský nasazení bylo obdivuhodný. Zapomněl jsem vyzvednout výborný výkon Součka. Škoda, že jsme neproměnili alespoň jednu tutovku. Liverpool by to měl pak hodně složitý. Snad si ten herní projev udržíme i pro Sevillu. Je to hodně běhavej a technickej tým, musíme hlídat jejich brejky. Bylo by moc hezký uspět. COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele