30. kolo
19.04.2022 21:00 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Sadio Mané (© AFP)

Liverpool opět neměl s Red Devils slitování. Zaplněný Anfield tleskal i Ronaldovi

Fotbalisté Liverpoolu v dohrávce 30. kola Premier League zvládli očekávaný šlágr s Manchesterem United a po výhře 4:0 dočasně vystřídali Manchester City v čele ligy. Duel rozhodla už v páté minutě kolumbijská posila Luis Díaz. Symbolickým momentem byla i podpora absentujícího Cristiana Ronalda v sedmé minutě, neboť portugalského útočníka postihla rodinná tragédie.

Situace dvou odvěkých rivalů před vzájemným zápasem nemohla být víc rozdílná. Zatímco v souvislosti s celkem z Merseyside se mluvilo o potenciálním útoku na všechny čtyři trofeje, United setrvávali ve hře o Ligu mistrů čistě díky produktivitě Ronalda. Poslední dvě výhry Rudých ďáblů totiž přišly po hattricku portugalského génia.

Liverpool ukázal svou sílu už v samotném úvodu. Rychlou kombinaci vytáhl po pravém křídle na útočnou polovinu sprintující Mohamed Salah, následně předložil před branku výborný míč pro Díaze, který z bezprostřední blízkosti nedal jakoukoliv šanci Davidu de Geovi reagovat. Rudí ďáblové byli v průběhu první půle naprosto bezradní a duel se prakticky výlučně odehrával na útočné polovině domácích. Výborný vstup Reds navíc korunoval po 20 minutách Salah, když jej výborně vyzval nečekanou přihrávkou Sadio Mané a egyptský král z pravé strany prostřelil de Geu. Tým pod vedením Ralfa Rangnicka se v přístavním městě během prvního poločasu nezmohl fakticky na vůbec nic a mohl být ještě rád, že třetí zásah domácích byl odvolán kvůli Díazovu ofsajdu.

Navzdory nepříznivému vývoji sice United zlepšili svůj herní projev, na v pohodě hrajícího rivala to ale stále nestačilo. Přesto však přišla velká výstraha pro možná až moc suverénně hrající Reds, Marcus Rashford ale v tutovce na začátku 64. minuty z malého vápna selhal. Nicméně i kdyby uspěl, branka by kvůli ofsajdovému postavení neplatila. Jako by tenhle moment probudil Liverpool z letargie a o čtyři minuty později bylo definitivně hotovo. Mané nepohrdl Díazovou nabídkou do vápna a střelou přesně k tyči sťal alespoň minimální naděje United. Gólový účet šlágru pak definitivně uzavřel po chybné rozehrávce The Red Devils pět minut před koncem Salah.

The Reds tedy ve své stíhací jízdě za titulem nezaváhali a svého rivala zdolali v obou vzájemných zápasech poprvé od ročníku 2013/14. Liverpool si v příštím kole 24. dubna střihne další derby, tentokrát proti Evertonu. United o den dříve zavítají na hřiště Arsenalu.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kalas

Komentáře (25)

Přidat komentář
Infernoqt

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 prekvapilo :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zasranej malíř

3:0

Reagovat
EL Gringo

5:1

Reagovat
waynemarkrooney

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
neyto

3:2

Reagovat
Ranoth

bude hrat Ronaldo ?

Reagovat
Blackprince

Nebude

Reagovat
Shuriken_YNWA

Bez Ronalda 3:0 pro nás

Reagovat
mimi_united

Dnešné víťazstvo nás posunie do TOP 4 a modrého bračeka k titulu

1:2 Salah : Bruno, Rash

Reagovat
Remt

Jsi vtipný. S tím že by aktuální Salah dal góla

Reagovat
Shuriken_YNWA

S Maguirem v obraně dá dneska dneska minimálně 2

Reagovat
Kejza

a dal

Reagovat
Shuriken_YNWA

Konečně to prolomil. Snad mu to tam začne zase padat každý zápas

Reagovat
Kejza

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co si to rikal?

Reagovat
Remt

Tak sorry no

Reagovat
Beči

Měl jsi pravdu, dal rovnou dva

Reagovat
Bandita_Harry

Cmuk

Reagovat
andkoo

skusil by som to s Brunom ako false 9

Reagovat
smazaný uživatel

to muzes no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele