19. kolo
23.02.2022 20:45 CET
6 : 0
(3:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Slavící hráči Liverpoolu (© AFP)

Liverpool převálcoval Leeds

Liverpool porazil v dohrávce 19. kola Premier League Leeds United 6:0. Po dvou gólech si připsali Mohamed Salah a Sadio Mané, po jednom Joel Matip a Virgil van Dijk.

Hned ve čtrnácté minutě dostali domácí možnost pokutového kopu. Robertson poslal zleva střílený centr, který trefil do ruky Staurta Dallase. Penalty se ujal Mohamed Salah a míč poslal ze svého pohledu doprava, zatímco gólman Meslier zvolil opačnou stranu. O pár minut později mohlo být pro hosty ještě hůř, protože Liverpool po ubráněném Raphinhově centru podnikl rychlý brejk, v jehož závěru se do velké šanci dostal Luis Díaz, který ale z úhlu nevyzrál na Ilana Mesliera.

Ve 28. minutě bylo vyrovnáno, ale opravdu jen na chvilku. Leedsu vyšel brejk, Harrison poslal finální přihrávku do vápna, kde míč do sítě dostal Raphinha, jenže si nepohlídal jasný ofsajd. O minutu později už zase hrozili Reds, když Díaz našel Robertsona, ale skotský obránce mířil jen do míst, kam dosáhl hostující gólman.

Po půlhodině hry domácí navýšili své vedení. Joel Matip vyvezl balon hluboko na polovinu soupeře a poté jej poslal doprava na Mohameda Salah. Pokračoval však v náběhu a egyptský křídelník mu do pokutového území poslal parádní přihrávku za obranu. Stoper Liverpoolu si už poté poradil náramně.

Ve 33. minutě se pískali další penalta pro Reds. Sadio Mané se dostal do samostatného úniku a po vniknutí do vápna jej lehce vyvedl z rovnováhy Ayling, který za svůj prohřešek vyfasoval žlutou kartu. Pokutového kopu se znovu ujal Mohamed Salah, zamířil stejně jako v první případě, a i když tentokrát Meslier směr vystihl, neměl šanci.

V závěru prvního poločasu mohli domácí ještě dvakrát přidat další gól. Nejprve se po standardní situaci odrazil míč k Fabinhovi, před kterým se objevila prázdná brána, ale domácí záložník netrefil míč ideálně. V nastavení v úniku Salah přehodil Mesliera, ale balon ještě před brankovou čárou odkopl Firpo.

Leeds měl první velkou šanci v 70. minutě, ale Dallas po přihrávce Firpa do slibné pozice branku minul, a tak úřadovali o deset minut později znovu domácí. Mohamed Salah parádní kolmicí vyslal Jordana Hendersona, který balon naservíroval před bránu Sadiovi Manému, a ten jej poslal pod horní tyčku.

V 90. minutě uzavřeli domácí pověstného "bůra". Z levé strany prošel až do vápna Divock Origi, který poté procpal míč přes vyběhnutého Mesliera na Sadia Maného a ten už měl situaci před prázdnou bránou velmi snadnou. V 93. minutě pak dokonal zkázu Leeds Virgil van Dijk, jenž se po rohovém kopu Robertsona odpoutal od Struijka a hlavou vyslal prudkou ránu do sítě.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
LokoLFC

2:0

Reagovat
M1ck0

4:1

Reagovat
Shuriken_YNWA

3:0, YNWA!

Reagovat
Shuriken_YNWA

3:0 x 2 jsem myslel. A titul letos samozřejmě!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele