34. kolo
24.04.2022 17:30 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Andy Robertson (© AFP)

Liverpool vyhrál derby a nadále šlape Man City na paty

Liverpool zvládl duel 34. kola Premier League s Evertonem, který porazil 2:0. O vítězství domácího celku rozhodla ve druhé půli dvojice Andy Robertson - Divock Origi. Reds tak stále ztrácí na první Manchester City jediný bod.

Na první větší šanci si diváci počkali půl hodiny. Andy Robertson si na levé straně rychle přehodil míč na svou silnější nohu a poté poslal do pokutového území povedený centr, který našel Dioga Jotu. Ten však z první mířil placírkou těsně vedle pravé tyčky Pickfordovy brány. Na druhé straně mohl po chvíli po přihrávce od Richarlisona skórovat Doucouré, ale také nebyl přesný.

V závěru prvního poločasu ještě Doucouré zcela úmyslně fauloval Fabinha, což se domácím vůbec nelíbilo, až se strhla hromadná strkanice, kterou musel rozhánět hlavní rozhodčí. Jinak však na bránu nemířila jediná rána, ačkoliv měl Liverpool držení míče 86 procent.

V 62. minutě se domácí ujali vedení. Mohamed Salah si na pravé straně narazil s Divockem Origim a poté vyslal k zadní tyči nadýchaný centr přesně na hlavu Andyho Robertsona, který vystřelil do protipohybu gólmana Pickforda. Šlo o první střelu na bránu za celý zápas.

Čtyři minuty poté už to mohlo být o dva góly. Pickford vyboxoval rohový kop jen k Trentu Alexander-Arnoldovi, který poslal míč zpět do pokutového území. Tam se k hlavičce dostal Joel Matip, jehož pokus na brankové čáře zachraňoval obránce Holgate. Následně ještě Salah dorážel těsně nad břevno.

Pět minut před koncem domácí navýšili své vedení. Nejprve Salah nabil na vápno Thiagovi, jehož pokus nepříjemně tečoval Coleman, ale Pickford si dokázal poradit. Po následném rohovém kopu se balon odrazil k Hendersonovi, který neváhal a poslal jej na zadní tyčku, kde se k nůžkám odhodlal Díaz. Jeho akrobatické zakončení sice nemířilo vůbec na bránu, nýbrž před ní, odkud balon do sítě hlavou dostal Divock Origi, který definitivně rozhodl o dnešním výsledku na Anfield Road.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Shuriken_YNWA

3:0 na pohodu doufám

Reagovat
Remt

Tak kolik to bude tentokrát přetržených kolenních vazů apod s těmi prasaty?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele