2. kolo
21.08.2021 13:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Diogo Jota (© AFP)

Liverpool sestřelil dvěma góly Burnley

Minimálně do nedělního večera zůstane v čele Premier League FC Liverpool. Svěřenci manažera Jürgena Kloppa zvládli i druhé utkání s čistým kontem a na Anfield Road přehráli o dva góly nebezpečné Burnley. V prvním poločase otevřel skóre portugalský útočník Diogo Jota a po změně stran na něho navázal Sadio Mané. Český útočník Matěj Vydra se nedostal ani do nominace.

Po dvou zápasech má Liverpool plný počet bodů, zatímco Burnley žádný. Hosté v minulých letech dokázali slavnějšího soka potrápit a i v sobotu to z jejich strany nebyla špatná partie. Burnley vstoupilo do utkání velkou šancí, ale rána McNeila, kterou na brankové čáře odkopával Alexander-Arnold byla kvůli ofsajdu zbytečná. Aktivita hostů vydržela zhruba čtvrthodinu a v 17. minutě přišla v jejich podání gólová příležitost. Po centru z levé strany hlavičkoval Wood a Alisson si připsal důležitý zákrok.

Liverpoolští se oklepali, převzali iniciativu a po centru Tsimikase vstřelil úvodní gól hlavou Diogo Jota. Clarets se s tímto průběhem nehodlali smířit a střelu McNeila pacifikoval na přední tyči Alisson. Stejný zákrok vytáhl na druhé straně i Pope, autorem střely byl Salah.

Egyptský útočník řádil už před týdnem a i proti Burnley byl několikrát blízko gólu. Ve 27. minutě mu nebyla uznána branka kvůli ofsajdu a za chvíli Maného náběh za obranu a zakončení skončilo nad brankou. Svěží první poločas zakončili hosté hlavičkou Tarkowskiho, avšak změna skóre se neudála.

Burnley hrálo na Anfieldu dobrý zápas, jenomže neproměňovalo šance. Barnes ve 46. minutě skóroval z ofsajdu, takže k vyrovnání nedošlo. Šance měl i Liverpool a ten na rozdíl od Clarets dokázal něco proměnit. V 69. minutě si počíhal na přihrávku Arnolda senegalský útočník Sadio Mané a Liverpool rázem vedl o dva góly.

Maného gól s hrou Burnley otřásl a divákům na Anfield Road bylo jasné, že domácí tento zápas zvládnou. Liverpool měl ještě dvě dobré příležitosti, ale spokojil se s výhrou 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
LokoLFC

3:1

Reagovat
Shuriken_YNWA

2:0

Reagovat
Shuriken_YNWA

Nemáte zač

Reagovat
Moje maličkost

3:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
oli9

3:1 Mane 2, Salah - Wood

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele