1. kolo
14.08.2021 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Jamie Vardy (© AFP)

Vardy rozhodl o nejtěsnější výhře Lišek nad Wolves

Jamie Vardy působí v Leicesteru už devět let a spolehnutí je na něho i na startu nové sezony 2021/2022. Čtyřiatřicetiletý útočník rozhodl jedinou brankou utkání s Wolverhamptonem. Na King Power Stadium byly k vidění i další šance, žádná však neskončila v síti.

Dvakrát v řadě utekla Leicesteru přímá účast v Lize mistrů a dostat se do první čtyřky bude i letos nesmírně obtížné. Každopádně svěřenci manažera Brendna Rodgerse odstartovali vítězně. Úvodní půlhodina duelu žádnou větší šanci nenabídla. Oba celky hrály celkem opatrně, převážně pak ve středu hřiště, takže jak Schmeichel, tak Sá neměli moc příležitostí něco ukázat. Až ve 36. minutě rozkmital své rychlé nohy Adama Traoré, sám se řítil na Schmeichela, ale balón poslal mimo tři tyče. Wolves zazdilo první stoprocentní gólovku.

A tvrdě za to zaplatili, protože o pět minut později rozradostnil King Power Stadium místní miláček Jamie Vardy. Ricardo Pereira se na lajně prosmýkl mezi dvěma hráči a jeho střílený centr protečoval do sítě Vardy.

Bylo na Wolverhamptonu, co ve druhém poločase předvede. Nová akvizice Trincão se sice snaživě tlačil do koncovky, ale ani v jednom případě nebyl úspěšný. Znovu neuspěl ani Adama Traoré, jehož střelu obrana Foxes zablokovala, popřípadě ji zpacifikoval kapitán Schmeichel. S urostlým útočníkem Wolves měla obrana Leicesteru neustále starosti, ovšem situaci zvládala na výbornou.

Až minutu před koncem Liškám pořádně zatrnulo, když Coady poslal balón do domácí sítě. Branka však nemohla pro jasný ofsajd platit. Rozhodčí Pawson nastavil ještě tři minuty, ale ani během nich si Wolves velkou šanci nevypracovalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Moje maličkost

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele