25. kolo
13.02.2022 17:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Declan Rice a Craig Dawson (© AFP)

Leicester přehrával West Ham, přesto s Hammers jen remizoval

Leicester odehrál proti West Hamu solidní zápas, kterým málem dal zapomenout na předešlé neúspěchy. Foxes otočili původně nepříznivě se vyvíjející duel a kráčeli za třemi body, v nastaveném čase ale dovolili protivníkovi vyrovnat. Družina manažera Brendana Rodgerse tak dál čeká na první vítězství v Premier League v kalendářním roce 2022.

West Ham mohl konečnou remízu brát jako malé vítězství, byť výsledkem 2:2 nepotrestal zaváhání konkurenčního Manchesteru United. Hammers nicméně v Leicesteru viditelně tahali za kratší konec. Do vedení přitom šli právě hosté. Diop v 10. minutě vyhledal nákopem za obranu nabíhající Bowena, ten si rychle zpracoval míč, uhlídal obránce a střelou levou nohou překonal marně se natahujícího brankáře Schmeichela.

Domácí "Lišky" se rozjížděly pomaleji, ke konci první půle už ale dokázali soupeře z Londýna přitlačit. Nejprve se však nepřesně zastřelovali Tielemans s Barnesem. Ve 43. minutě ovšem nabídl pomocnou ruku hostující levý bek Cresswell, který po rohovém kopu zahrál ve vlastním pokutovém území rukou. Leicester tak dostal k dispozici penaltu, již přízemní ránou k tyči proměnil Tielemans. Gólman West Hamu Fabiański se sice po balónu natahoval, avšak pár centimetrů mu k úspěšnému zákroku scházelo.

Po změně stran již Foxes vzali otěže duelu pevně do rukou. Defenzivu Hammers větral především Barnes. Ten již ve 46. minutě vyvolal zmatek šajtlí do vápna, jenže výsledný Maddisonův volej přistál v ochozech. Za dalších deset minut prošel Barnes kolem Coufala do šestnáctky, na jeho přihrávku ale Daka na zadní tyči nedosáhl.

Vzápětí už však bylo v domácím táboře veselo. Další Barnesův pas zužitkoval Pereira, jenž v souboji přetlačil nešťastníka utkání Cresswella a hlavičkou k tyči zajistil "Liškám" vedení. To mohl po hodině hry navýšit Tielemans, jemuž na ránu z voleje nabil nikdo jiný než Barnes, avšak belgický středopolař mířil nad břevno.

"Kladiváři" se z útlumu vzpamatovávali až v poslední desetiminutovce. Dvakrát se do zakončení dostal Benrahma, ovšem ani jednou neuspěl — v 82. minutě střílel po rohovém kopu nepřesně, o dvě minuty později našel po průniku do pokutového území jen Schmeichelovu náruč. Spasitelem West Hamu se tak nakonec stal obránce Dawson. Ten si v první minutě nastaveného času naskočil na centr od rohového praporku a gólovou hlavičkou zařídil dělbu bodů.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
OnlyWHU

Nejspíš spravedlivá remíza v zápase s dobrým soupeřem. Srazila nás hloupá penalta do šatny a zachránil gól Dawsona rukou těsně pod ramenem, kterej podle výkladu musel platit. Moje obavy z hry Diopa se nenaplnily, naopak dnes proti Barnesovi hodně hořel Cuf. Opět skvělý Bowen. Ukázali jsme morál a získali bod z venku, to se počítá. Mít víc hráčů do hry, to by nám te%d nejvíc prospělo. Jsme aktuálně čtvrtí a to je prostě bomba. COY!!!

Reagovat
duloig

Jo,Coufal dnes horel. Nebol vo svojej koži.

Reagovat
duloig

To boli nervy. Chalani v druhom polčase nastúpili ako vymenení. Veď to si nevedeli prihrať celý druhý polčas. Či ich vykoľajil ten blbý gól cez Creswella alebo cez prestávku ich blbo namotivoval Moyes. Ale nakoniec Dawson nás zachránil. Aspoň bod, ale sme mohli zabodovať naplno keď strati MUTD a slepice prehrali. Škoda toho no. C O Y I !!

Reagovat
OnlyWHU

Myslím, že ve druhý půli nás doběhla psychika. Tak hloupej šatnář nás hodně nalomil. Hrát tak dobře, jako v první půli, tak by soupeř nejspíš nestíhal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele