21. kolo
02.01.2022 15:00 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Jack Harrison (© AFP)

Bielsa po delší době konečně slaví vítězství

Po sérii neproměněných šancí otevřel skóre ve 39. minutě domácí Harrison. Po přestávce sice vyrovnal střídající Cornet, ale po zásazích Dallase a Jamese zapsali hráči Leedsu důležité vítězství 3:1.

Začátek dnešního zápasu se nesl v poklidném tempu, takže první větší příležitosti jsme se dočkali až ve 20. minutě. Raphinho chtěl téměř z poloviny hřiště přehodit vyběhnutého gólmana, ale jeho oblouček se snesl jen těsně nad břevno hostující svatyně. Domácí se dál zastřelovali, když ve velké šanci selhal Raphinha a poté i z blízka hlavičkující Roberts. Ve 39. minutě to už Leedsu konečně vyšlo! Po špatné přihrávce jednoho z obránců Burnley se k míči dostal Jack Harrison. Ten se postupně dostal až do šestnáctky a jeho prudkou ránu vyrazil Henessey, ovšem přímo před sebe, kde se Harrison protlačil k dorážce a na podruhé už hostujícího gólmana překonal.

Do druhé půle poslal Sean Dyche na hřiště útočníka Maxwela Corneta, který měl přinést vyrovnávající zásah a přesně to se v 54. minutě vyplnilo! Francouzský útočník se postavil k rozehrávce přímého volného kopu a svou točenou ránu perfektně poslal zvnějšku kolem skákající zdi tak přesně, že balón skončil přesně u pravé tyče za zády bezmocného Mesliera!

Po následujícím hlušším období se do své další tutovky dostal aktivní Raphinha, ale prázdná branka mu nebyla dost velká. Už o čtyři minuty později, ale domácí skvěle rozehráli rohový kop a po sérii přesných přihrávek dostal Stuart Dallas na hranici vápna míč přesně ideálně proti noze a umístěnou placírkou na zadní tyč nedal Meslierovi šanci.

V nastavení ještě potvrdil zaslouženou výhru Leedsu Daniel James, který si naběhl na vynikající centr a prudce zavěsil.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele